Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI JAPANAC

U Hrvatsku stigao Mitsubishi Space Star, zamjena za Colt

mitsubishi space star (1)
Foto: Mitsubishi
1/6
28.05.2013.
u 15:16

Bez obzira na dužinu od samo 371 cm Space Star nudi dosta prostora i prtljažnik od 235 litara. Cijena mu kreće od 78.540 kuna

Kao zamjena za Mitsubishi Colt u Hrvatsku je stigao novi japanski predstavnik malih gradskih automobila Mitsubishi Space Star. Japanci su s novim modelom napravili zbrku na europskom tržištu, jer su nasljednika Colta odlučili nazvati Space Star, a tako se zvao mali Mitsubishijev jednovolumen koji se proizvodio od 1998. do 2005. godine. U Japanu se model zove Mirage, kako se zvao i ranije.

Novi Space Star donosi brojne novosti. Prije svega, 17 cm je kraći od Colta i sa dužinom od 371 cm ne spada u B segment gdje bi mu konkurencija bili Renault Clio, Peugeot 208 ili VW Polo, već u gradske minije kao što su VW Up!, Renault Twingo, Kia Picanto ili Toyota Aygo. Ali, ime Space Star (u prijevodu “prostrana zvijezda”) nije došlo slučajno, jer je mali Mitsubishi za svoju dužinu zaista prostran, gotovo jednovolumenski napuhnut. Glavni adut mu je praktičnost, jer se model malih dimenzija izuzetno dobro snalazi u gradskoj vrevi i na uskim parkiralištima. Pametna koncepcija zaslužna je što Space Star može primiti pet putnika, a i prtljažnik prima vrlo solidnih 235 litara.

Automobil vrlo jasnih linija prvenstveno će se svidjeti ženama, na koje i najviše računaju novi zastupnici Mitsubishija u Hrvatskoj, Gašparić grupa.

U unutrašnjosti također prevladava čist dizajn, a jednostavan, pregledan i funkcionalan interijer primjer je ergonomije te omogućava brz i lagan pristup informacijama. Space Star dolazi isključivo s pet vrata, a radijus okretanja od samo 4,6 metara jamči mu lakoću upravljanja.

Jedna od najboljih značajki ovog modela je vrlo lagana konstrukcija. Početni model, naime, ima masu od 845 kg, što uvelike utječe na nisku potrošnju i solidne performanse. Space Star s početnim trocilindrašem sa 71 konjskom snagom postiže 172 km/h, a troši samo 4 l/100 km te ispušta 92 g/km C02. To ga svrstava među modele na našem tržištu koji najmanje zagađuju okoliš, pa će nakon 1. srpnja - kada Space Star i dolazi u prodaju - i stupanja na snagu novih trošarina on biti u prvoj skupini na koju se plaća najmanja trošarina.

Cijena 1,0 Inform modela je 78.540 kuna, dok s jačim 1,2-litrenim motorom sa 80 KS koji prosječno troši 4,1 l/100 km i opremom Invite Mitsubishi Space Star košta 82.620 kuna.

>> Novi zastupnik Mitsubishija na tržište uveo novi Outlander

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije