Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE OVISI O VREMENU

Velik broj Nijemaca kupuje cjelogodišnje gume: Sve veći interes i kod Hrvata

Zamjena ljetnih guma zimskima koje su obavezne na vozilima od 15. studenog do 15. travnja
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
15.04.2024.
u 14:03

Prošle godine zabilježen je znatniji rast prodaje cjelogodišnjih guma u Njemačkoj. Naime, Savezna udruga guma i vulkanizerskih obrta (BRV) priopćila kako je prodaja cjelogodišnjih guma porasla za 11,6 posto u 2023.

Istraživanje koje je naručio proizvođač guma Michelin pokazuje da više od 60 posto Nijemaca nema ništa protiv prelaska na cjelogodišnje gume. Studija nije pokazala da postoji pravi jaz između sjevera i juga Njemačke kad je riječ o preferencijama između cjelogodišnjih i sezonskih guma, no primijećeno je da će vozači u saveznim državama, gdje su blaže zime, biti skloniji gumama za sva godišnja doba (71,7 posto).

Stanovnici njemačkih saveznih pokrajina gdje su zime oštrije bili su manje skloni gumama za sva godišnja doba. U Bavarskoj je 50,7 posto ispitanika bilo za cjelogodišnje gume, što je ipak znatno manje nego u nekim drugim saveznim državama, piše HAK revija.

Prošle godine zabilježen je znatniji rast prodaje cjelogodišnjih guma u Njemačkoj. Naime, Savezno udruženje vulkanizera (BRV) priopćilo je da je prodaja cjelogodišnjih guma porasla za 11,6 posto u 2023. godini.

Revija HAK stupila je u kontakt s hrvatskim zastupnikom poznatog gumarskog koncerna te doznala kako postoji rast interesa za cjelogodišnjim gumama u Hrvatskoj, ali je to tržište toliko malo da se ne može uspoređivati s njemačkim.

FOTO Znate li što znače ove lampice u automobilima? Zbog nekih morate odmah ugasiti vozilo!

Zamjena ljetnih guma zimskima koje su obavezne na vozilima od 15. studenog do 15. travnja
1/6
Ključne riječi

Komentara 3

CR
crodux
15:31 15.04.2024.

zimske gume, hehe..šta je to, ja sam cijeli život na ljetnima...pa ne živimo mi u Norveškoj ili Kanadi!!

Avatar IvanR
IvanR
14:52 15.04.2024.

Totalna neistina. Prvo zbog zakona jer se te ne smiju po zimi ako se nešto dogodi kriv si, osiguranje te ne pokriva. Tako da si prosjacki štap. Drugi ti koji rade nisu Nijemci nego došlje. Tri, zanemarivo mali dio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije