Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ENT

Tehnologija 5G treba biti strateški projekt države

Predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević
Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
29.03.2018.
u 17:00

Gordana Kovačević naglasila je da o brzom uvođenju 5G tehnologije i digitalnim transformacijama treba postojati nacionalni konsenzus

Ericsson Nikola Tesla demonstrirao je 5G tehnologiju u Hrvatskoj te je istodobno objavljeno i značajno proširenje aktivnosti kompanije u području istraživanja i razvoja, čime je najavljeno daljnje intenzivno zapošljavanje stručnjaka u Hrvatskoj, i to na poslovima visoke dodane vrijednosti.

Obraćajući se okupljenima, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, Gordana Kovačević, objavila je da je kompanija dobila nove odgovornosti u području razvoja pete generacije mobilnih komunikacija te će svoje razvojno-istraživačke aktivnosti iz Zagreba i Splita proširiti i u Osijek. Riječ je o investiciji koja će rezultirati novim zapošljavanjem više stručnjaka, a nova lokacija ENT-a u Osijeku bit će, sa svim svojim pozitivnim utjecajima, najbolji pokretač tehnološkog, gospodarskog i društvenog razvoja Slavonije. U kompanijskom R&D centru, koji je s 1300 zaposlenih najveći takav centar u Hrvatskoj, već se kreiraju napredna tehnološka rješenja za potrebe kupaca iz cijeloga svijeta pa će ove nove aktivnosti dodatno ojačati poziciju hrvatskog i regionalnog ICT lidera na karti globalne konkurentnosti.

S obzirom na važnost 5G koja nije samo jedna od novih tehnologija u nizu nego, štoviše, tehnološka infrastruktura koja donosi nove prilike za sve te otvara mogućnosti suradnje, Kovačević je naglasila da o brzom uvođenju 5G tehnologije i digitalnim transformacijama treba postojati nacionalni konsenzus. Predložila je da 5G bude uvršten među strateške projekte na razini Hrvatske te u tom smislu očekuje stvaranje povoljnog investicijskog okruženja za razvoj gigabitnih mreža budućnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije