Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAK:

Prometna prognoza za Novogodišnje praznike i blagdan Sveta tri kralja

autocesta
Foto: Goran Kovacic/pixsell
31.12.2014.
u 10:57

Javljaju da se najgušći promet očekuje na autocestama: A3 Bregana-Lipovac, A2 Zagreb-Macelj, A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb

Hrvatski autoklub (HAK) donosi prometnu prognozu za Novogodišnje praznike i blagdan Sveta Tri kralja. Javljaju da se najgušći promet očekuje na autocestama: A3 Bregana-Lipovac, A2 Zagreb-Macelj, A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, a najprije će to osjetiti naplatne postaje: Lučko, Zagreb istok, Sveta Helena i Zaprešić, osobito na Silvestrovo, 31. prosinca 2014., te u nedjelju, 4. siječnja i utorak, 6. siječnja 2015.

''Turisti koji će Božić željeti proslaviti na našoj obali, gužve mogu očekivati u Istri, duž Jadranske magistrale (D8) te u trajektnim pristaništima i lukama. U povratku, 4. siječnja, gust promet i čekanja očekuju se prije svega na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom te Srbijom (Stara Gradiška, Slavonski Brod, Županja, Maljevac, Bajakovo...).

Zabrana prometa za teretna motorna vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama, bit će na Silvestrovo, u srijedu, 31. prosinca 2014. od 15 do 23 sata, te u četvrtak, 1. siječnja 2015. od 14 do 23 sata. Zabrana će biti i u ponedjeljak, 5. siječnja 2015. od 15 do 23 sata, te na blagdan Sveta tri kralja, u utorak, 6. siječnja 2015. od 14 do 23 sata. Zabrana se odnosi na državne ceste: D8 (Jadranska magistrala), D9 (Metković-Opuzen), D21 (Kaštel-Kanfanar), D66 (Pula-Labin-Opatija), D23 (Žuta Lokva-Senj), ali na autocestama i na državnoj cesti D1, zabrana ne vrijedi.

Najavljene su vrlo niske temperature i jak vjetar u priobalju, pa valja pratiti uvijek ažuriranu HAK-ovu stranicu o stanju u prometu i računati na otežano prometovanje. Zimska oprema najsigurniji je pratitelj vozača koji će u te dane voziti po našim cestama kao i u susjednim državama'', navodi HAK u priopćenju.

Među važnijim prometnicama u inozemstvu na kojima se u prvima danima nove godine očekuje vrlo jak promet spominju Tauern, Inntal i Brennerautobahn, ceste u Tirolu i oko Salzburga u Austriji, te ceste prema skijalištima u Italiji, Austriji i Švicarskoj, na kojima se, posebice 3. siječnja, očekuje i znatan broj vozila iz Hrvatske.

>> Najhladnije jutro u godini. U Slatini izmjereno -20 stupnjeva!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije