Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MULTIMEDIJA

O produkciji video-spotova i izradi igara na festivalu MOP 3

mop festival
PR FOTO
21.05.2014.
u 13:23

Festival multimedije održava se u Varaždinu od sutra do subote

Produkcija video-spotova i izrada igara za mobilne uređaje samo su neke od tema festivala multimedije MOP 3, koji se od sutra pa do subote održava u Varaždinu.

Službeno otvorenje bit će sutra u 19.30 sati, no predavanja eminentnih stručnjaka s područja digitalne kulture počet će već od 13 sati, a kao uvertira festivalu već večeras će u Kinu Galerija biti prikazan Jobs, biografski film o slavnom suosnivaču Applea.

Sutrašnji blok predavanja počet će s Andrejom Radingerom koji se bavi proučavanjem, razvojem i implementacijom Microsoftove mobilne tehnologije od njenih najranijih početaka. Igor Jurkijević i Ivan Paradinović iz NanovoGroupa, zagrebačke tvrtke koja se bavi izradom mobilnih igara i aplikacija, sudionicima će na aktualnom primjeru nedavno dovršene igre Fruitplay prikazati najvažnije aspekte razvoja mobilnog gaminga te pokušati dočarati trnovit, ali zabavan svijet industrije mobilnih igara, kažu organizatori.

Svoj rad predstavit će Andrej Lončarić, osnivač Music Production Academy i vlasnik tonskog studija u kojem su svoje singlove i albume snimili i najpoznatiji hrvatski bendovi i izvođači, a Filip Dizdar, također iz MPA, objasnit će produkciju video-spotova. Neposredno nakon službenog otvorenja, nagrađivani dizajner Vladimir Končar iz studija Revolucija predstavit će Ivaninu kuću bajke, multimedijalni i interdisciplinarni centar otvoren prošle godine u Ogulinu, rodnom gradu Ivane Brlić- Mažuranić. Riječ je o jednom od najvažnijih projekata suvremene kulturno-turističke ponude Hrvatske.

>> MOP 3 festival multimedije u Varaždinu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije