Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTAVLJANJA Novi Samsungov mobitel D600 prikazan hrvatskim novinarima

Moćan uređaj s podrškom za TV

link_mocan.jpg
import
30.10.2005.
u 11:27

Svaka kompanija - proizvodila mobitele, automobile ili tepihe - ima model kojim se osobito ponosi, svoje lice u javnosti s kojim kupci poistovjećuju tvrtku. U slučaju Samsungovih mobitela, takav model nosi oznaku D500. Samsungov lider u nešto više od godinu dana osvojio je i kupce i priznanja struke; među brojnim nagradama ističe se ona za GSM telefon godine u izboru GSM saveza, krovne svjetske mobilne udruge.

Njegov nasljednik D600 još nije ni stigao na tržište, a već je osvojio prvu nagradu: onu za mobitel godine u izboru britanskog časopisa Mobile Choice. Na hrvatsko tržište novi Samsungov lider stiže početkom ovog mjeseca, a ekskluzivno je predstavljen prošlog četvrtka na konferenciji za novinare održanoj u zagrebačkom hotelu Westin, pred biranim novinarima i viđenijim medijskim ljudima poput fotografa Stephana Lupina i ravnatelja HRT-a Mirka Galića.

Konferenciju je otvorio čelnik Samsunga Hrvatske, koji je ukratko predstavio kompaniju. Samsung Electronics jedan je od najvrednijih svjetskih tehnoloških brendova; trećinu prihoda ostvaruje od telekomunikacija, a cilj mu je ove godine stići do pozicije drugog najvećeg proizvođača mobitela na svijetu.

Predstavnici Europatradea zatim su s lakoćom uvjerili nazočne da je D600 moćan poslovan, ali i multimedijalan uređaj: prezentacija je obavljena na Samsungovoj plazmi na kojoj je kao izvor slike i zvuka služio upravo D600, direktno priključen na televizor. S njega su se pokretali dokumenti u PowerPointu i Acrobatu; na plazmi smo gledali video s mobitela, a na njenim zvučnicima slušali MP3 glazbu sa D600.

Ispod plazme nalazio se Samsungov fotopisač koji je otiskivao fotografije snimljene dvomegapikselnom kamerom D600, poslane bežičnom vezom. Ekskluzivni test tog mobitela, koji smo testirali prvi u Hrvatskoj, donosimo u ovom broju Linka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije