Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hakom

Izradite aplikaciju za brzi poziv vatrogascima, lektiru...

\'10.10.2011., Zagreb - Miljenko Krvisek, predsjednik vijeca Hrvatske agencije za postu i elektronicke komunikacije, HAKOM. Photo: Petar Glebov/PIXSELL\'
Petar Glebov/PIXSELL
24.01.2013.
u 19:30

Traži se i rješenje za radiologe koji bi nalaz mogli napisati pristupajući slikama na udaljenim lokacijama

Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije u sklopu druge faze programa razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i na otocima objavila je novi javni natječaj. Ovog je puta riječ o izradi softverskih aplikacija i usluga koje za cilj imaju pridonijeti bržem razvoju širokopojasnih mreža, a time i općenitom rastu kvalitete života. Aplikacije se trebaju temeljiti na idejama koje su se odabrale u prvoj fazi projekta. Među konkretnim je idejama, primjerice, informatizacija patronažnih sestara – rješenje koje bi omogućilo elektroničko slanje rezultata pretraga na analizu i dijagnozu, osiguralo pretpostavke za kvalitetniju komunikaciju između zdravstvenih profesionalaca te pacijenata.

Tu je i simulator za izračun isplativosti uzgoja biljnih kultura kojem bi bio cilj informiranje o isplativosti uzgoja određene biljne kulture, zatim teleradiologija, odnosno rješenja koja centraliziraju prikupljanje svih vrsta radioloških podataka te omogućuju njihovu distribuciju ovlaštenim medicinskim djelatnicima. Uspostava teleradiološkog rješenja omogućila bi da radiolozi mogu udaljeno pristupiti digitalnim radiološkim slikama nastalim na udaljenim lokacijama te napisati radiološki nalaz.

Među idejama je i prilagođavanje internetskih stranica Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) slijepim i slabovidnim osobama, a projekt osobnog terapeuta uvodi sustav za pomoć u sustavu zdravstvene skrbi za predškolsku i školsku djecu s individualnim pristupom. Tu su i lektire na dlanu, projekt digitalizacije i objavljivanja najtraženijih i deficitarnih naslova obavezne lektire.

Virtualni velesajam Total Expo internetska je pak platforma za trajno prezentiranje ponude roba i usluga hrvatskih tvrtki. Aplikacija “Uzbunjivanje vatrogasaca” omogućila bi kvalitetnije uzbunjivanje i obavještavanje vatrogasaca o odlasku na intervencije.

Poziv na natječaj otvoren je za sve zainteresirane pravne ili fizičke osobe. Krajnji je rok za prijavu na natječaj 4. ožujka 2013. godine. Sve dodatne informacije o novom natječaju mogu se dobiti na HAKOM-ovim internetskim stranicama na adresi www.hakom.hr gdje se mogu pogledati i potpuna lista ideja za razvoj aplikacija.

>> HAKOM propisao višu minimalnu brzinu prijenosa podataka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije