Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žestoki govor

Tomislav Nikolić: Srbija nikad nije vodila osvajačke ratove!

Tomislav Nikolić
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
16.04.2014.
u 19:57

Nikolić je kazao da je Srbija u 2. svjetskom ratu bila na strani pobjednika i da je svoj nacionalni identitet ponovno utopila u zajednicu "stvorenu na kompromisu i oproštaju neoprostivog", a da su kao zahvalnost "dobili zločine, progone, uvrede i tužbe"

– U vojnoj povijesti moderne države Srbija nikada nije vodila osvajačke nego obrambene ratove. Uvijek je bila na pobjedničkoj strani pravde – kazao je danas u Užicama predsjednik Srbije Tomislav Nikolić u vrlo žestokom govoru na proslavi Dana Vojske Srbije.

– Hoće nas uvući u stradanja, a mi smo mnogo stradali – kazao je Nikolić na proslavi i dodao kako su se "nedavno oglasili vinovnici razaranja Srbije 1999. godine priznanjem da su bez suglasnosti UN-a spriječili moguće stradanje jednog naroda i mogući progon civila".

"Necivilizacijski presedan"

– Opravdanje za bombardiranje jedne suverene države, članice UN-a i ubijanje njene djece i uništavanje bogatstva koje su stvorili njeni građani našli su u sprečavanju potencijalnog stradanja. Bolje da nisu izmišljali nikakav razlog budući da ga nije ni bilo. Ili je bolje da priznaju da je razlog stvaranje albanske države na teritoriju Srbije – kazao je Nikolić osvrćući se na akciju NATO-a kojom je zaustavljen rat na Kosovu i zbog koje je ubrzo došlo do pada Slobodana Miloševića.

No, za Nikolića je to bio "necivilizacijski presedan i nešto čega bi se postidjeli i barbarski narodi iz pretkršćanskog razdoblja". Upitao se i postoje li međunarodni sudovi samo zato "da bi se oprala savjest onih koji čine nepravdu". Osvrnuo se i na aktualnu situaciju u svijetu.

"Srbija je u 2. svjetskom ratu bila na strani pobjednika"

– Hoće nas uvući u stradanja, a mi smo stradali čak i od onih s kojima smo pobjeđivali u svjetskim ratovima. Danas nam je zadatak da se rađamo i živimo, a ne da ratujemo i umiremo i nikada više zbog tuđih svađa – kazao je Nikolić. Kazao je da je Srbija u 2. svjetskom ratu bila na strani pobjednika i da je svoj nacionalni identitet ponovno utopila u zajednici "stvorenoj na kompromisu i oproštaju neoprostivog", a da su kao zahvalnost "dobili zločine, progone, uvrede i tužbe".

Naglasio je da je "srpski vojnik uvijek bio poštovan od saveznika, ali i neprijatelja" i da je Srbija u ratovima gubila svoje "najzdravije, najsposobnije i najbolje ljude".

>>Nikoliću 300 eura manje, rumunjskom predsjedniku plaća manja od hrvatskih zastupnika

>>Nikolić bi neovisnom Kosovu dao samo autonomiju i ništa više!

Komentara 103

LI
livoguza2
20:08 16.04.2014.

Ja pouzdano znam tko će mu u Hrvatskoj posvjedočiti ovu tvrdnju. Stipe Mesić, Ivo Josipović, Vesna Pusić i braco joj Zoran.

DU
Deleted user
20:09 16.04.2014.

Ajde hrvatski srbofili, cestitajte si predsjedniku na jos jednom nadahnutom, istinitom, rodoljubnom govoru. " Hrvati " koji ovo podrzavaju na bilo koji nacin od Pusicke, Josipovica, Jovanovica i ine crvene kamarile direktno ce biti odgovorni za probleme koje ce nasanasa djeca i unuci imati sa nasim neprijateljskim susjedom. Ali boli njih briga, a Hrvati sute i glasaju protiv sebe svaki put. Dokle ovakav mazohizam, hrvatski narode ?

Avatar SMRT BOLJŠEVIZMU
SMRT BOLJŠEVIZMU
20:11 16.04.2014.

ma neeee...nikad!...ma dajte ne prenosite četničke idiotarije...hoćemo vijesti iz europe !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije