Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srpski predsjednik

Nikolić bi neovisnom Kosovu dao samo autonomiju i ništa više!

Tomislav Nikolić
Zeljko Lukunic/PIXSELL
05.04.2014.
u 13:30

Upitan hoće li Srbija priznati aneksiju Krima od strane Rusije, rekao je da Srbija ima vrlo dobre odnose kako s EU, tako i s Rusijom.

Srpski predsjednik Tomislav Nikolić je u intervjuu bečkom Die Presse rekao kako Srbija može dozvoliti Kosovu, neovisnoj državi koju je priznalo više od sto zemalja svijeta, "dalekosežnu autonomiju, ali ne više".

- Mi smo našim diplomatima dozvolili sudjelovanje na konferencijama na kojima su pozvani i kosovski Albanci. Spremni smo Kosovu dati dalekosežnu autonomiju, ali ne više. Neovisnost Kosova ne možemo priznati, bez obzira na sve posljedice - rekao je Nikolić podsjećajući kako mnoge članice UN nisu priznale neovisnost Kosova. Komentirajući najave da bi Srbija mogla pristupiti EU bez Kosova, Nikolić je rekao kako bi to bio znak da EU zapravo ni ne želi Srbiju u svojoj obitelji.

- Ako bi EU odlučila Srbiju primiti bez Kosova, to bi značilo da Srbiju uopće ni ne želi. EU bi tada rekla: mi primamo Srbiju, ali ne u obliku u kojem je ta zemlja članica UN - rekao je Nikolić odgovarajući na konstataciju da bi najkasnije kod prijema Srbije u EU neslaganje oko statusa Kosova moglo postati problem u vezi pitanja s kojim teritorijem Srbija pristupa Uniji.

Upitan hoće li Srbija priznati aneksiju Krima od strane Rusije, rekao je da Srbija ima vrlo dobre odnose kako s EU, tako i s Rusijom.

- Srbija ne može bez EU i poduzima napore da postane članica EU, ali Srbija isto tako ne može ni bez Rusije, budući je tržište koje ona nudi od velikog značaja za našu zemlju - odgovorio je Nikolić. 

>> Nikolić: Kosovo neće iz Srbije barem do kraja ovog stoljeća

Komentara 19

DA
daniloobradoviic
20:43 05.04.2014.

Dali govori u sadasnjem ili proslom vrijemenu ostat ce nedoumica izmedu zelje i politicke realnosti.

BE
berava
20:24 05.04.2014.

Grobar je zaboravio jednu bitnu stvar,a to je da se njega i srbiju bas nista ne pita kad je u pitanju neovisnost Kosova.Jednom su im ukinuli autonomiju a sad bi im opet dali dalekoseznu autonomiju.Nisu ni Kosovari ludi ,imaju neovisnu drzavu i tu je kraj price.

MI
miki45
15:24 05.04.2014.

jednom ovako drugi puta onako taj je zbilja najveci lazov za kojeg sam cuo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije