Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN Kanade

Sebastian Vettel kažnjen s +5 mjesta

Sebastian Vettel
Foto: Press Association/PIXSELL
07.06.2015.
u 13:50

Nijemac je kažnjen zbog pretjecanja pod crvenim zastavama na trećem slobodnom treningu.

Sebastian Vettel je jučer imao kvalifikacije za zaborav kada je ispao u prvoj kvalifikacijskoj rundi zbog problema s MGU-H generatorom. Iako je Ferrari u Kanadu došao s mnogobrojnim poboljšanjima na motoru, nisu uspjeli u potpunosti kapitalizirati svoj potencijal, piše GP1.

Dodatno, nakon kvalifikacija je došla obavijest od FIA-e koja kaže da je Nijemac kažnjen zbog pretjecanja pod crvenim zastavama na trećem slobodnom treningu.

Naime, Vettel je tada prestigao Roberta Merhija između zavoja 12 i 13 i zbog toga je dobio kaznu od +5 mjesta na startu i tri kaznena boda. To znači da će utrku startati sa začelja poretka ili iz boksa, što je puno sigurnija opcija.

Zbog svega toga će četverostruki svjetski prvak danas imati vrlo uzbudljivu utrku i preostaje nam za vidjeti za kakvu će se strategiju odlučiti talijanska momčad.

Sve o Formuli 1 čitajte na GP1.

>>U Formuli 1 sve se vrti oko novca, ništa nije vezano uz utrkivanje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije