Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hiperautomobil na struju

VIDEO Pogledajte novo izdanje Rimčeve jurilice koju će predstaviti u Ženevi

Foto: Rimac Automobili
1/30
04.03.2019.
u 14:46

Lani predstavljen Rimac C_Two najmoćniji je električni hiperautomobil u svijetu

Hrvatska tvrtka Rimac Automobili u utorak će, na prvom novinarskom danu međunarodnog sajma automobila u Ženevi, premijerno pokazati novo izdanje svoje atraktivne električne jurilice, modela C_Two. Rimac je uoči same premijere otkrio da s verzijom izloženom u Ženevi njegov C_Two nastavlja dobivati konačan oblik. Prvi je prototip već u proizvodnji.

Lani predstavljen Rimac C_Two najmoćniji je električni hiperautomobil u svijetu. Pogonski sustav sazdan mu je od četiri motora te raspolaže s 1914 konjskih snaga i trenutačno raspoloživih 2300 Nm okretnog momenta. Zahvaljujući tome, C_Two u stanju je iz mirovanja do 100 km/h ubrzati za 1,97 sekundi, a na sprint do 300 km/h utroši 11,8 sekundi.

1/30

Iz Rimac Automobila navode da su njihovi napori u dodatnom razvoju automobila rezultirali još boljim rezultatima za C_Two. S prototipom u proizvodnim pogonima konačna verzija modela C_Two ubrzo će biti potpuno dovršena. Očekuje se da će iduće godine svoje nadmoćne performanse demonstrirati na cestama diljem svijeta.

Pogledajte video novog Rimca:

Školjka novog automobila potpuno izrađena od karbonskih vlakana najveći je pojedinačni komad od karbona izrađen u automobilskoj industriji, a u nju su integrirani baterija i pogonski sklop. Zajedno s krovom teži manje od 200 kilograma.

Pogledajte kako je nastajao novi Rimčev auto:

Komentara 63

Avatar dpejakovic
dpejakovic
15:11 04.03.2019.

Bravo Rimac, ti i tebi slični su nada hrvatske!

Avatar Le-Freak
Le-Freak
17:36 04.03.2019.

Da je Mate izumio masinu koja proizvodi od odpada zlato, nasim ex-ili jos uvjek-komunistima opet nebi valjalo. Meni on uz Crocopa, Kostelice, KGK, Cilica, nasu repku i jos mnoge druge daje nadu jer vidim koliko nam je jaca genetika od preostalog jugomentaliteta. Kvalitetna genetika ostaje pokvareni destruktivni balkanmentalitet polako izumire.

Avatar Trica
Trica
17:42 04.03.2019.

Vidim masu negativnih komentara o mladom Rimcu, ja mislim da bi bilo najbolje, da ga pošaljete nama u Srbiju,jer vama očito nije dobar :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije