Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treća generacija

Još atraktivnija Mazda3, uz revolucionarni Skyactive-X motor

Mazda3
Foto: Mazda
1/6
28.11.2018.
u 12:20

Mazda ne odustaje od dizelaša pa će se ponuda bazirati na pouzdanim benzinski Skyactive-G i dizelskim Syactive D-motorima

Mazda je na salonu automobila u Los Angelesu premijerno predstavila novu, treću generaciju Mazde 3, koja je od predstavljanja 2003. postala pravi bestseler s više od 6 milijuna prodanih primjeraka. 

Nova generacija japanskog kompakta donosi zreliji Kodo dizajnerski jezik koji predstavlja jednostavnu formu, suptilna uleknuća unose život u tu formu izmjenom svjetla i odsjaja koji se pretaču preko površine karoserije.

Mazda3
1/6

Rezultat je bogatiji i moćniji izraz vitalnosti nego onaj viđen na prethodnim Kodo-modelima. Unatoč tome što dijele isto ime – Mazda3 – modeli hatchback i sedan imaju sasvim različite osobnosti - dizajn hatchbacka je dinamičan, dok je sedan naglašeno elegantan.

Pogonska grupa obuhvaća najnovije Skyactive-X, Skyactive-G i Skyactive-D motore, od kojih svaki omogućava uglađenost i linearnu kontrolu snage u svim uvjetima vožnje.

Dakle, Mazda nije odustala od dizelskih motora, kao neki drugi proizvođači automobila poput Toyote. Detaljnih podataka o dimenzijama, ali ni o motorima još nema, ali očekuje se da će bazu činiti poznati 2-litreni benzinci i 1,5-litreni i 2,2-litreni dizelaši, dok je potpuno novi i, kako ga Mazda najavljuje, revolucionarni novi Skyactive-X motor. Radi se o benzinskom motoru koji dijelom radi kao klasični benzinac, a dijelom kao dizelski motor pa su performanse benzinske, a potrošnja približna dozelskim agregatima. 

Držeći se svoje ključne filozofije, dizajniranja automobila oko ljudskog bića, Mazda je dramatično poboljšala temeljne atribute vožnje, tako da ubrzavanje, skretanje i kočenje svi u vozilu osjećaju potpuno prirodno - najavljuju u Mazdi.

“S potpuno novom Mazdom 3, koju danas otkrivamo, započinje za Mazdu nova era”, izjavio je Akira Marumoto, Mazdin predsjednik i izvršni direktor.

“Nova generacija Mazdinih automobila poboljšat će vrijednost iskustva vlasništva automobila. S novim proizvodima dodatno ćemo povećati vrijednost marke Mazde i stremiti našem cilju izgradnje jače veze s kupcima širom svijeta.”

Pogledajte i video najboljih zimskih guma:

Ključne riječi

Komentara 5

HL
Hladan
14:00 28.11.2018.

Potpuno je jasno da niste smjeli cijenu objaviti jer za cijenu JEDNE Mazde ili Honde možeš kupiti odgovoarajuću klasu JEDNOG I POL automobila europskih proizvodjača! Ovo je bijedna plaćena reklama!!

MA
maximinimax
20:42 28.11.2018.

I dvaput bolji proizvod

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije