Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ritam grada

Pa gdje je tu logika kad se raskopa cesta koja je ušminkana prije tri dana

Cesta
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
24.09.2016.
u 17:00

Novoiscrtana zebra, friško obojena oznaka “škola“ taman za početak nastave i obnovljeni ležeći policajci. – Konačno da i na nas netko misli, pa da se i naše ceste malo ušminkaju – kazali su prošlog tjedna stanovnici Donjeg Dragonošca, naselja na jugu Zagreba, kada su vidjeli radnike na glavnoj prometnici uz mjesnu školu. Međutim, još su se jednom uvjerili da sve što je lijepo kratko traje. Pa su tako njihove nove oznake na cesti trajale – ravno tri dana. A onda su došli bageri, strojevi i radnici te skinuli asfalt. Ode asfalt, ode i nova boja.

– Mene zanima tko je tu lud. Jer netko mora biti, ovog nema nigdje – govore prolaznici dok u nevjerici gledaju radove. Činjenica je da novi asfalt čekaju već dugo, ali da će ga dobiti samo nekoliko dana nakon uređivanja iste ceste, to nisu mislili.

– Koliko je koštalo prvo bojenje ulica koje su sad uništili i čiji je to novac? – pitaju se ljutiti stanovnici koji sada imaju 50-ak metara novog asfalta na koji su još jednom iscrtani zebra, znak za školu i podebljani ležeći policajci. Pa iako se na prvu čini kao da nemaju razloga za bunu...

– Opet će nam reći da samo prigovaramo i da nam ništa nije dobro. Ali nije dobro! Netko je pogriješio, i to poprilično, a nitko nikada ni za što ne odgovara – ustrajni su stanovnici Donjeg Dragonošca, koji nisu htjeli prešutjeti još jednu u nizu nelogičnosti koje su sve samo ne rijetke. E da se samo jednom pisalo o iskopavanju tek zakopanih rupa, raskopavanju tek asfaltiranih prometnica, radovima koji su završili potopom jer nije riješen sustav odvodnje... Građani iz dana u dan svjedoče novim gafovima i dok nekad samo u šoku gledaju uz pokoji komentar kako ne znaju bi li se smijali ili plakali, katkad uistinu ne mogu šutjeti. Jer istina je da tko radi, taj i griješi, ali neke greške u koracima su uistinu previše apsurdne da bi se dogodile. Reklo bi se: “Da nisam vidio ne, bih vjerovao.” Ali može se vidjeti, eto, u Zagrebu.•

Ključne riječi

Komentara 23

DU
Deleted user
18:27 24.09.2016.

Logika je u zaradi. Svako kopanje asfalta se naplaćuje.

DU
Deleted user
09:15 25.09.2016.

Mile voli disko.....

LI
lighthouse
17:33 24.09.2016.

Na žalost, al to se događa u cijeloj Hrvatskoj....problem što nikada nema plana, a i nitko ne odgovara za to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije