Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Facebook

Predsjednica Stegovnog povjerenstva EFZG-a podnijela neopozivu ostavku

Ekonomski fakultet,referada
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
16.12.2014.
u 19:32

Po završetku sjednice Vijeća Dumičić je prestala obnašati dužnost predsjednice.

Današnja sjednica Fakultetskog vijeća na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu završila je u tonu afere ''Referada na Facebooku'' iako je slučaj oko sankcioniranja triju studentica EFZG-a zbog kritiziranja rada referade na navedenoj društvenoj mreži završila u korist djevojaka, piše srednja.hr.

Dekan Lajoš Žager odbacio je kazne koje je Stegovno povjerenstvo odredilo studenticama (opomene pred isključenje i zabrana polaganja svih ispita u roku od šest, devet i 12 mjeseci). S obzirom na to da je u stegovnom postupku Povjerenstvo prekršilo Pravilnik o stegovnoj odgovornosti, bilo je očekivano da će snositi odgovornost. Među odgovornima istaknuta je predsjednica Povjerenstva Ksenija Dumičić, čiji se potpis nalazio na odlukama o stegovnim mjerama.

Po završetku sjednice Vijeća, Dumičić je prestala obnašati dužnost predsjednice.

– Na današnjoj sjednici Fakultetskog vijeća Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Ksenija Dumičić, predsjednica Stegovnog povjerenstva za studente, podnijela je neopozivu ostavku, što je Vijeće jednoglasno prihvatilo, napisala nam je Ivana Obad, suradnica za odnose s javnošću EFZG-a.

>>Pobjeda studenata nakon prošlotjedne afere Facebook, referada radi dvostruko dulje

>>Dekan Žager: Žao mi je što je do toga uopće došlo. To nam nije trebalo

Komentara 1

MK
marko_k
21:47 16.12.2014.

Je li to ona ista prof. Ksenija Dumičić s EFZG-a koja u vrijeme konzultacija (koje ima jednom tjedno u trajanju jednog sata) sjedi u svom zaključanom kabinetu dok studenti čekaju da li će se milostiva smilovati ili ne? Sve su to isti neradnici koji dobivaju i po 5 bonus plaća godišnje za svojih nekoliko sati rada tjedno. Nije ni čudo da je stala u obranu istih takvih neradnika u referadi koji se iživljavaju na studentima. Stvarno je više vrijeme da se takvima stane na kraj!

FO
forlife
19:57 16.12.2014.

bah, neš'ti ostavke. sad će ju samo premjestiti u povjerenstvo za odnose s javnošću.

Avatar Hulk001
Hulk001
19:52 16.12.2014.

Ide na burzu???hahahah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije