Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vozio razbojnika

Ispovijest taksista: Mislio sam da su mi to zadnje minute u životu

18.07.2014., Zagreb - Vozac Taxi Camea kojem je musterija nakon voznje prijetila pistoljem. Photo: Sanjin Strukić/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
19.07.2014.
u 18:35

- Kada smo se dovezli u osamljenu slijepu uličicu na Zelengaju uhvatila me panika, priča taksist.

Gluho doba noći, zaustavio sam se kada sam čuo jak zvižduk na ulici, a zatim mi je u automobil ušao putnik koji je izgledao totalno "nabrijano", djelovao je kao da bi bio u stanju nekoga ubiti - počinje svoju priču M. M. (36), vozač Taxi Cammea koji je u noći na četvrtak odradio vjerojatno i najdramatičniju vožnju u karijeri, tijekom koje je nekoliko puta pomislio da će mu iduće minute ujedno biti i posljednje u životu.

Na kraju te vožnje putnik s početka priče ga je ipak, uz prijetnju pištoljem, olakšao za tisuću kuna, nakon čega je pobjegao, ali prije toga M. M. i on su se kroz razgovor u vožnji, koja je trajala nešto manje od sat vremena, moglo bi se reći, gotovo i upoznali.

'Prijatelju, što se događa?'

- Kada je ušao pružio mi je ruku i rekao da se zove Toni. Upitao sam ga: "Toni, kamo ćemo?", a on mi je odgovorio da vozim na Kvatrić. Imao je kratku vojničku frizuru s elipsastim znakovima sa strane, kratke traperice i crnu majicu - govori 36-godišnji taksist.

Dodaje kako je primijetio da s mladim putnikom koji se predstavio kao Toni nešto nije u redu, te ga je upitao: "Prijatelju, što se događa?". Toni mu je odgovorio da ga muči djevojka, nakon čega je uzeo mobitel u ruke i nekoliko puta pokušao ju je nazvati.

- Stalno je tipkao po tom mobitelu, a kada smo stigli do Kvatrića rekao mi je da vozim na Britanac. Zamolio me da stanem jer mora obaviti nuždu, i tada sam zaključio da će pobjeći i neće platiti, ali i tako mi je bilo draže nego da bude u autu sa mnom, jer mi je na trenutke ulijevao strah u kosti - iskren je M. M. Ipak, Toni se nakon nekoliko minuta vratio.

- Rekao mi je da vozim u jednu slijepu ulicu na Zalengaju, i tada me počela hvatati panika. Iz Zelengaja smo opet otišli na Kvatrić, a zatim u Dubravu - prisjeća se M. M. Stali su u Derventskoj ulici, a taksimetar je pokazivao iznos od 150,60 kn. Tada je Toni izvukao pištolj.

- Odmah sam digao ruke u zrak, a on mi je rekao: "Idemo ovo riješiti na lijep način", na što sam mu odgovorio: "Slažem se" i dao mu novac, a on je bez riječi izašao, ostavio otvorena vrata taksija i ušao u dvorište obližnje kuće, nakon čega ga više nisam vidio - završava M. M.

Izišao je iz vozila i zapalio cigaretu, a ubrzo su na mjesto događaja došli kontrolori Taxi Cammea, a zatim i policija.

Crveni alarm na monitoru

- Došli smo prije policije jer je taksist pritisnuo "Panic Button" kada su ulazili u Dubravu. Po tom sustavu zaštite smo jedinstveni u Hrvatskoj, jer kada taksist stisne taj gumb koji se nalazi na tajnoj, ali uvijek dostupnoj lokaciji u automobilu, u našem centru pale se crveni alarmi na monitorima koje je nemoguće ne vidjeti, a svi taksisti dobivaju obavijest o tome da im je kolega u nevolji - govori Ivan Pakšec, voditelj marketinga u Taxi Cammeu.

U drugim taksi službama kratko su odgovorili kako sustav nalik tome još nisu uveli, ali da to planiraju učiniti. Prema riječima ljudi u tri vodeće taksi kompanije u Zagrebu, ovakvi napadi i razbojništva nisu česti, te se u prosjeku u jednoj kompaniji događaju oko dva puta godišnje. Taksisti se puno češće susreću sa, kako ih nazivaju, "trkačima", koji nakon vožnje pobjegnu a da ne plate, ali i njihov broj je zadnjih godina pao za dvadesetak posto.

>>Turisti iz Australije prijavili taksista policiji. Tvrde da ih je izudarao

>>Borba za putnike: Stajalište Autobusnog želi i Taxi Cammeo, nudi 30.000 kuna

Komentara 2

FA
Fatty
23:08 19.07.2014.

Tetak mi je godinama bio taksist i ispričao mi masu ovakvih priča, što njegovih, što njegovih kolega. Najviše mi se urezala u pamćenje priča u kojoj je pokupio ženu usred noći i žena je tražila da ju vozi na neku lokaciju i usred vožnje rekla mu da stane. Svud okolo šuma i mrkli mrak. Izvan civilzacije. Platila, izašla iz auta i otišla direkt u šumu.

Avatar tajar
tajar
00:02 20.07.2014.

Taksist je za 150,60kn ugrozio sam sebi život. Trebao je ostaviti putnika na Kvatriću i zvati policiju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije