Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Imao je srce lava'

Tinejdžer koji boluje od raka probudio se iz kome na Božić, no uskoro se morao oprostiti s obitelji

Kemoterapija
Foto: Shutterstock
1/2
18.01.2017.
u 10:15

Nakon neuspjelih kemoterapija, u srpnju je prvi puta podvrgut transplantaciji koštane srže. Operacija je uspješno završila, no njegovo stanje dodatno se pogoršalo

Tinejdžer Jay Oxley iz britanskog Sheffielda probudio se iz kome na Božić, razveselivši time svoje zabrinute roditelje. No, unatoč godinu dana borbe s teškom bolešću, samo nekoliko tjedana nakon buđenja iz kome, 17-godišnjak je preminuo.

Jay se godinu dana borio s limfomom, rakom koji mijenja stanice limfocitnog sustava. Nakon neuspjelih kemoterapija, u srpnju je prvi puta podvrgut transplantaciji koštane srže. Operacija je uspješno završila, no njegovo stanje dodatno se pogoršalo.

Prebačen je u dječju bolnicu u Sheffieldu gdje su mu liječnici otkrili virus u plućima, nuspojavu transplantacije koštane srži. Tinejdžera su 20. prosinca stavili u induciranu komu s nadom da će se oporaviti, kako navodi Mirror.

U rane sate na božićno jutro Jay se probudio iz kome, a njegovi roditelji i sestre razveselili su se zajedničkom Božiću. No, samo nekolio tjedana kasnije njegovo tijelo prestalo se boriti s bolešću te je preminuo 9. siječnja. 

Obitelj je odala počast svome sinu, a poručili su: "Tvrditi da smo samo ponosni zaista je premalo. Imao je srce lava i nikada nije odustao. Bio ja sanjar i to smo voljeli kod njega jer što je život bez snova, pa makar se ne mogu ostvariti?"

Roditelji su na stranici Go Fund Me skupljali financijska sredstva kako bi kupili sinu željeno quad vozilo te licencu za njegovu vožnju. Stranicu će sada iskoristiti za skupljanje novca za četiri dobrotvorne ustanove koje su pomagale Jayju pri oporavku. 

>> Pomozimo maloj Rini oboljeloj od karcinoma koji se jako brzo širi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije