Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STOP PIRATSTVU

Veleposlanik SAD-a fanovima: Prestanite skidati Igru prijestolja

igra prijestolja
Grgo Jelavić/PIXSELL
29.04.2013.
u 08:16

Jeffrey L. Bleich putem Facebooka pozvao je gledatelje HBO-ove serije da stanu na kraj piratstvu

Američki veleposlanik u Australiji Jeffrey L. Bleich pozvao je gledatelje "Igre prijestolja" da prestanu nezakonito skidati epizode te HBO-ove hit-serije, piše Time. Bleichov poziv na Facebooku došao je na 17. UN-ov Svjetski dan knjige i zaštite autorskih prava.

Bleich se pozvao na podatke stranice TorrentFreak, prema kojima je Igra prijestolja u 2012. godini bila serija s najviše nezakonitih skidanja. Jedna je epizoda lani putem torrenta skinuta 4,280,000 puta, što je gotovo jednako broju gledatelja koji su epizodu legalno gledali, naglasio je.

"Drugim riječima, oko polovice gledatelja te epizode ukralo je program od HBO-a", napisao je Bleich. Upravo su australski gledatelji među onima koji najviše skidaju seriju.

HBO je dosad tolerirao nezakonito skidanje Igre prijestolja, a predsjednik programa Michael Lombardo u prosincu je rekao kako to dolazi s popularnošću.

– Vjerojatno ovo ne bih trebao reći, ali to je neka vrsta komplimenta. Potražnja postoji, a definitivno nije negativno utjecalo na prodaju DVD-a. Piratstvo je nešto što dolazi uz ogromnu popularnost – rekao je Lombardo.

>> U četvrtoj sezoni "Igra prijestolja" vraća se u Hrvatsku

>> "Žalim što sam u prekrasnoj Hrvatskoj snimala samo 7 dana"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije