Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispunio si snove

Potrošio svu ušteđevinu kad su mu rekli da će umrijeti za 3 mjeseca, no to je bilo prije 15 godina, a on je još živ

štednja, ušteđevina
Foto: Thinkstock
02.04.2017.
u 18:11

Ron Adams 2002. godine dobio je dijagnozu koju nitko ne želi čuti pa si je odlučio ispuniti dječačke snove i kupio si novi Mercedes, skupi ribički štap...

Kada su mu liječnici rekli da mu je rak pluća ušao u terminalnu fazu i da ima još samo tri mjeseca života, Ron Adams odlučio si je ispuniti neke dječačke snove na što je potrošio svu svoju životnu ušteđevinu - 50.000 funti, odnosno oko 430.000 kuna. 

Bilo je to 2002. godine, a danas, 15 godina kasnije 84-godišnji Ron, bivši građevinar, i dalje je živ. Sada uživa u svom Mercedesu CLK kojeg je 2002. kupio za 20.000 funti. 

Misleći da mu nije ostalo još puno života tada si je kupio i 3.650 funti vrijedan ribički štap, ali je uložio i stotine funti u svoju kolekciju prijeratnih modela automobila. 

Ron Adams iz Marston Greena u Birminghamu prvo se javio svom liječniku opće prakse zbog jakog kašlja koji nije prestajao te je nakon toga poslan na testiranje u bolnicu. 

– Napravili su mi rendgen prsa i rekli mi da je najbolje da nekoga povedem sa sobom. Poveo sam svog sina Marka koji je sada 55 godina. Odveli su nas u sobu za konzultacije i rekli mi da imam rak pluća koji je u terminalnoj fazi te da se ništa više ne može učiniti. Kada sam ih pitao koliko mi je još života ostalo oni su rekli oko tri mjeseca – priča Ron Adamas, piše Daily Mail

Iako ga je ta dijagnoza šokirala jer se, osim kašlja, osjećao dobro, on je odlučio maksimalno iskoristiti život koji mu je preostao. 

Dio novca podijelio je djeci, a ostatak ušteđevine potrošio je kako bi si ispunio snove

Šest mjeseci nakon dijagnoze završio je u bolnici zbog teških bolova u plućima, no liječnici su mu tada rekli kako ima rak pluća, ali da sporo napreduje te da se može liječiti. Zahvaljujući radioterapiji, rak se smanjio i Ron je i danas živ. 

– Svi činimo greške, no drago mi je što su liječnici tako pogriješili i što se nisu ostvarile njihove prognoze – kaže on. 

>> Raste broj zaraznih, srčanih i plućnih bolesti. I to zbog ovog razloga...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije