Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ZBOG DISKRIMINACIJE'

Županijski sud odlučio: Odbacili tužbu U ime obitelji i Vigilare zbog zastava Hoda za život

Županijski sud u Zagrebu
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/4
29.01.2024.
u 17:36

'Gradonačelnik Tomašević cijelo je vrijeme jasno komunicirao postavljanje zastava različitih manifestacija na gradske jarbole nije vezano uz pravo na prosvjed i slobodu govora', odgovaraju iz Grada

Županijski sud u Zagrebu odbio je tužbu udruga U ime obitelji i Vigilare koju su podnijele protiv Grada Zagreba, kako kažu, zbog diskriminacije. Iz Grada im, naime, nisu dopustili stavljanje zastava Hoda za život na gradske jarbole. Krešimir Devčić, glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda, objasnio je da je riječ o nepravomoćnoj odluci na koju nezadovoljna strana ima 15 dana za žalbu, no o njoj odlučuje Vrhovni sud.

– Pozdravljamo odluku suda kojom je potvrđeno stajalište Grada Zagreba da organizatori "Hoda za život" nisu diskriminirani time što im je gradonačelnik Tomašević uskratio postavljanje zastava njihove manifestacije na gradske jarbole. Gradonačelnik Tomašević cijelo je vrijeme jasno komunicirao da postavljanje zastava različitih manifestacija na gradske jarbole nije vezano uz pravo na prosvjed i slobodu govora – odgovaraju iz Grada. 

Osim toga, dodaju, zagrebački gradonačelnik više je puta naglasio kako se zastave mogu postaviti isključivo za skupove kojima je grad suorganizator i koje podržava demokratski izabrana gradska vlast te koji su u skladu s važećim gradskim strategijama.

GALERIJA: Ovako su izgledale zastave Hoda za život

Županijski sud u Zagrebu
1/7

I poznata novinarka Danka Derifaj objavila je na Facebooku kako je "dobila" Željku Markić. Branila ju je odvjetnica Jadranka Sloković

VEZANI ČLANICI:

– Drugostupanjski sud u ponovljenom postupku je potvrdio oslobađajuću presudu u moju korist. Nisam je klevetala nego radila svoj posao, pravomoćno je! Nakon sedam godina mrcvarenja, gotovo je – napisala je Derifaj. 

VIDEO: Javnozdravstvena akcija „Dan mimoza 2024“ održala se na  Cvjetnom trgu u Zagrebu

Komentara 1

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
12:41 30.01.2024.

OK. Ako se vlast promijeni i onda ne budu htjeli postaviti zastave duginih boja, nemojte se žaliti na diskriminaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije