Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema papira

Žičara na Sljemenu nema dozvolu, stajat će 1,8 milijuna kn

Noćno skijanje
Daniel Kasap/PIXSELL
08.03.2013.
u 13:17

Holding: To je usklađivanje dokumentacije, sve je izvedeno i održavano po zakonu i sigurnost građana nije nikad bila upitna

I sportska žičara i bazeni za umjetni snijeg na Sljemenu građeni su bez svih potrebnih dozvola, pa su u gradskoj upravi raspisali javnu nabavu kojom traže izradu posebne geodetske podloge i tehničke dokumentacije za legalizaciju tih objekata, za što je potrebno izdvojiti 1,8 milijuna kuna.

– Neke stvari nisu usklađene sa zakonom pa je podnesen zahtjev da se u za to određenom roku ispune raniji propusti i dokumentacija uskladi – kazali su iz Grada. Osim izrade idejnog projekta postrojenja za žičaru, jezera i pristupne puteve, napravit će se i procjena utjecaja zahvata na okoliš, što nije učinjeno prije početka gradnje projekta.

Iz Holdinga, koji upravlja žičarama i jezerima, kazali su kako je riječ isključivo o usklađivanju dokumentacije, no da je sve izvedeno i održavano prema zakonu, pa sigurnost građana nije nikad bila upitna.

Inače, ovo su prvi gradski objekti za koje je javnost doznala da su građeni bespravno, a koliko ih je još, nije poznato. Upravo zato unutar gradskih službi prije mjesec dana formirano je povjerenstvo koje mora prikupiti podatke o kojim je objektima riječ, kako bi se pokrenuo postupak legalizacije.

>>Više od 200 skijaša spašavali sa žičare koja se “zaglavila”

Komentara 5

LU
lutomirski
13:42 08.03.2013.

to je strasno, obustavite odmah zicaru i zalijepite je a fiskalna blagajna, gdje je ona ???

Učitelj
14:14 08.03.2013.

a gdje je pečat?

GA
gazdazg
16:35 08.03.2013.

Drugo , običan smrtnik nemože ništa bez uporabne dozvole + što bi dobio kaznu financijsku boli glava ! Zapečatiti skijalište ODMAH !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije