Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Medijski rat

Klokanovci vratili Saloon Ciboni: Tražit će povrat uloženih pola milijuna kuna

Saloon
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
11.04.2014.
u 19:35

"Niti imamo veze sa sudskim sporovima koje međusobno vode Srezovići i Cibona niti nam je jasno zbog čega nas blati i u poslu ometa bivši zakupac Vlaho Srezović"

Niti imamo veze sa sudskim sporovima koje međusobno vode Srezovići i Cibona niti nam je jasno zbog čega nas blati i u poslu ometa bivši zakupac Vlaho Srezović s kojim uopće nemamo kontakte, istaknuli su danas predstavnici tvrtke Klokan na prvoj konferenciji za tisak otkad su zakupci legendarnog kluba Saloon.

Njihove će interese zastupati odvjetnički ured Miljević, a odsad će reagirati na svako Srezovićevo prozivanje. Od odvjetnika Davora Cahuna iz odvjetničkog ureda Miljević doznajemo da su nedavno dobili i dopis kojim ih Grad obavještava da je Saloon u zakup ipak trebalo dati na javnom natječaju pa njihov zakup nije valjan. Tvrtka Klokan tako je danas obavila primopredaju Saloona s Cibonom i više nisu u tom prostoru.

Cahun navodi da se još razmišlja o pristupanju natječaju, no sigurno će, najprije pregovorima, potraživati oko pola milijuna do sada kuna uloženih u obnovu zapuštenog kluba. Nije jasna ni situacija vezana za legalizaciju objekta koji sada ima osamstotinjak kvadrata. Predstavnici Klokana ističu da je riječ o bespravnoj gradnji koju je izveo Srezović, a da njegov zahtjev za legalizaciju ionako ne utječe na vlasništvo objekta. U svojem izlaganju predstavnici Klokana, tvrtke koja u Zagrebu ima još pet ugostiteljskih objekata, opovrgnuli su sve navode Vlahe Srezovića ističući da je on na deseti najveći porezni dužnik u Zagrebu, a posebice kako ga iz Saloona nisu izbacili oni, već ih je tamo u rujnu 2013. uvela Cibona nakon što je potpisan pravovaljan ugovor.

Sve njegove stvari popisane su od strane ovlaštenog javnog bilježnika te čekaju preuzimanje. Navod da je Srezović Ciboni dužan višemilijunske iznose zbog neplaćanja najamnine u razdoblju duljem od deset godina potvrdio je i direktor Cibone Domagoj Čavlović. Zadnji je ugovor Srezoviću istekao 2001. godine a najamninu nije platio još od 1999. godine zbog čega je pravomoćno ovršen te mu je naloženo da plati sve zaostatke i iseli iz prostora što nikada nije učinio.

>> Što je ostalo od kluba? Inventar Saloona završio na smetlištu

 

>> Saloon: Četrdeset godina kluba koji je ušao i u leksikon

 

Komentara 1

Avatar tajar
tajar
19:18 12.04.2014.

Vlaho Srezović ih "blati i u poslu ometa", a u isto vrijeme izjavljuju da nemaju s njim nikakve kontakte. I što to "rade" ti Klokanoallonu, osim što su pokrali Vlahov inventar!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije