Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ili će ostati ruglo

Bandić: Maksimirski stadion obnovit ćemo do 2015.

Milan Bandić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/9
19.12.2013.
u 11:52

Krov stadiona će se financirati putem međunarodnog natječaja. Južna i istočna tribina također će na natječaj, a rebalansom proračuna u 2014. osigurat će se sredstva iz proračuna za sjevernu i zapadnu tribinu – najavio je Bandić. Zastupnica HDZ-a Margareta Mađerić obnovu stadiona usred krize nazvala je ravnim samoubojstvu

Na današnjoj sjednici Gradske skupštine gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će maksimirski stadion obnoviti do 2015. godine te pozvao zastupnike da ga u tome podrže "ili će im ostati to ruglo".

– Krov će se financirati putem međunarodnog natječaja koji ćemo raspisati. Južna i istočna tribina također će na natječaj, a rebalansom proračuna u 2014. osigurat će se sredstva iz proračuna za sjevernu i zapadnu tribinu – najavio je Bandić.

Zastupnicu HDZ-a Margaretu Mađerić to je Bandićevo obećanje revoltiralo.

- Ne možete sami odlučivati o novcu koji je potreban za izgradnju. Gradonačelniče, ne možete odlučivat sami. Govoriti o obnovi stadiona, ravno je samoubojstvu. Kako je moguće da ste prije ljeta govorili o političkom samoubojstvu, a danas ste najavili završetak stadiona 2015. godine. Kada će i kako biti završen stadion ili su to samo lažna obećanja - pita se Mađerić.

Gradonačelnik joj je uzvratio da treba staviti sjevernu i zapadnu tribinu u funkciju, natkriti sjevernu i da se u drugoj fazi završi istočna.

-Tamo ćemo staviti športske objekte. Ide Univerzijada i otvaranje. Hvala Bogu da tamo bude nacionalni stadion. Tamo je uloženo 800 milijuna kuna i to nije malo. Do Univerzijade ćemo to napraviti, do 2016. godine. Bit će raspisan međunarodni natječaj za obnovu stadiona. Zreli su politički uvjeti s partnerima da to napravimo i Holding kojeg imamo uz sebe.

Govorio je Bandić i o imenovanju Ane Preost za šeficu Zagrebparkinga.

– Bila je na natječaju, ja sam s njom razgovarao. Nije ranije imenovana jer postoji procedura. Ne gledam stranačku iskaznicu nego zna li osoba raditi – kazao je napominjući da je sretan što ima takvu suradnicu i volio bi ih još.

Na sjednici se ne govori o inicijativi HNS-ovca Tomislava Stojaka da se naknade zastupnika za sjednice skupštine i radnih tijela prepolove. Stojak je žustro reagirao na činjenicu što je o neuvrštenju na dnevni red obaviješten tek jutros.

Odbor za imenovanja kaže da je poslao svoj odgovor još 12. prosinca poštom! Mogu shvatiti da pošta kasni, ali sedam dana ja nisam dobio odgovor na svoju inicijativu, to je nedopustivo, volio bih da me radna tijela, Odbor za imenovanja, promptno izvještavaju, a zbog njihova kašnjenja taj moj prijedlog očito neće biti uvršten na dnevni red današnje Skupštine – bio je ogorčen Stojak.

– Raspravili smo taj prijedlog i u Klubu zastupnika nezavisne liste Milana Bandića, a na sjednici Odbora smo ga odbili. Dužnost zastupnika doživljavamo slojevito i kompleksno, radimo odgovoran posao i zastupnici sigurno na plaći osjete što izbivaju s posla jer poslodavci nisu blagonakloni prema njihovim izostancima – kazala je J. Pavičić-Vukičević.

Po hitnom postupku mandat je u mirovanje stavio Ante Dodig, koji je postao direktor Gradske plinare, a na njegovo mjesto dolazi Josip Petrač. Danas će se po hitnom postupku raspravljati i o prenošenju Klinike za sportsku medicinu iz Zagrebačkog sportskog saveza u Ured za zdravstvo.

Zastupnici su, inače, na dnevni red sjednice Gradske skupštine po hitnom postupku uvrstili 11 točaka.

Komentara 4

BA
Bambaulo
13:30 19.12.2013.

Koliko ste love utukli u to strašilo, da te duša zaboli.. lopine, oni što su dvaput piturali sv.rok su bebice za ove banditose

Avatar rajetin
rajetin
10:16 20.12.2013.

U Tuđmanovo vrijeme u taj stadion već je ulupano100 milijuna eura. Rezultat je katastrofalan. Na zapadnoj, "luksuznoj" tribini nema ni liftova, ni pokretnih stepenica, ni zahoda, ni... Ništa bolje nije ni na drugim tribinama. I nema načina da se od tog rugla napravi pristojan stadion. A tek koliko je to čudovište ružno, suvišno je pričati. Ako se krene s "obnovom", opet će se ulupati znatna sredstva, a rješenje će biti nikakvo. Jeftinije je graditi jedan novi stadion, kapacitetom primjeren prostoru i vremenu (do najviše 30.000 mjesta), udoban i estetski privlačan, na lokaciji koja nije preskupa (recimo uz Savu, pokraj "nove bolnice", nasuprot Jaruna, a blizu arene), ali je odlično povezana (novi most i produženje pruge ionako su u planu). Otkud novci? Od prodaje Maksimira i njegove prenamjene u komercijalne svrhe. Nije dovoljno? Onda prodaj i Kajzericu pa neka Dinamo, Lokomotiva i reprezentacija uživaju u novom, komfornom i isplativom stadionu (baš kao i sada). Tvrdoglavo ustrajanje na Maksimiru je besmisleno. Tradicija? Pa Arsenal je nekoliko puta stariji od Dinama i promijenio je lokaciju jer je to bilo racionalno rješenje. Zašto mi uvijek moramo biti iracionalni?

AT
Attak
22:09 19.12.2013.

A sto nije ruglo oko Maksimirskog stadiona .., uprave, komunjarski skrojeni navijača "boysa"pa tako i izgleda to zdanje .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije