Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačka županija

Zajednički će promovirati gourmet i kulturni turizam

U tijeku je berba grožđa kod obitelji Tomac na gorju Pleševica
Robert Anic/PIXSELL
23.01.2021.
u 10:29

Jaska, Samobor i Sv. Ivan Zelina udružuju se uz fokus na gastroponudu, a baština okuplja Zaprešić, Goricu, Vrbovec...

Turističke zajednice Jastrebarskog, Samobora i Svetog Ivana Zeline sklopile su sporazum o udruživanju kako bi intenzivnije promovirale gourmet turizam Zagrebačke županije. Omogućio im je to novi Zakon o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, a zajedničkom će kampanjom promovirati ceste sira i vina, poput plešivičke, zelinske i samoborske, na kojima se mogu kušati autohtoni portugizac, kraljevina, bermet...

Radit će se i na prepoznatljivosti kulturnog turizma koji se temelji na zaštićenoj baštini, i prirodnoj i povijesnoj. U tom dijelu udružit će se turističke zajednice Zaprešića, Velike Gorice, Vrbovca, Dugog Sela, općina Krašić i Pisarovina te područja Savsko-sutlanska dolina i brigi, a sve se odvija pod podrškom TZ-a Zagrebačke županije. A ondje ističu da će se osmisliti i tematske rute koje će obuhvaćati obilazak Novih dvora Jelačićevih u Zaprešiću, drvene kapele sv. Barbare u Velikoj Mlaki, kurije Modić-Bedeković u Donjoj Lomnici, arheoloških nalazišta u Ščitarjevu i Budinjaku na Žumberku...

– Priče i lokacije iz tematske rute nude mogućnost izbora te se može obilaziti individualno ili organizirano uz stručno vođenje. Motivi koji se obrađuju izabrani su tako da se posebno vodilo računa o lokalnom identitetu, a istaknuti su običaji Jurjeva i Ivanja, ali i ostali koji su tradicijski utkani u područje Zagrebačke županije i okolnih regija – ističe Ivana Alilović, direktorica županijske Turističke zajednice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije