Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb Županija

Zagrebačka županija: Od nove školske godine nastava u Luki u jednoj smjeni

Načelnik općine Luka Darko Kralj rekao je kako u Luki od posljednjeg popisa stanovništva broj stanovnika raste i da je nova škola itekako potrebna
30. ožujka 2021. u 15:27 1 komentara 1065 prikaza
Foto: Zagrebačka županija
Pogledajte galeriju 1/3

Radovi na izgradnji nove osnovne škole u Luki napreduju prema planu, a završetak ove 17,8 milijuna kuna vrijedne investicije koju u cijelosti financira Zagrebačka županija predviđa se u rujnu ove godine nakon čega za tamošnje školarce nastava kreće u jednoj smjeni.

Nastava na daljinu pad radne memorije Tanja Sever o nastavi na daljinu: Prvi val je bio izazov, a sad je to već zasićenost

„S obzirom na stanje postojeće škole, u Zagrebačkoj županiji ne postoji mjesto kojem je nova škola potrebnija od općine Luka. Na gotovo 2000 metara kvadratnih ovdje po svim standardima gradimo školu za jednosmjensku nastavu u kojoj će se moći organizirati produženi boravak“, u obilasku radova rekao je župan Stjepan Kožić.

Podsjetio je kako je nova škola u Luki dio od 140 milijuna kuna vrijednog financijskog paketa koji Županija u ovom trenutku ulaže u objekte u školstvu. Među najvećim investicijama, uz školu u Luki su sportske dvorane u Klinča Selima i Bedenici, dogradnja škole i dvorane u Pušći te dogradnja osnovne škole u Pisarovini.

Što vi mislite? Mama podijelila što govori djeci kad baci njihove crteže, a mnogima se ideja svidjela!

„Ovim investicijama uskoro se pridružuje i nova područna škola u Strmcu i sportska dvorana u Graberju Ivaničkom gdje će uskoro početi radovi“, dodao je Kožić, istaknuvši kako su te dvije investicije jedine za koje Županija u izgradnji ima partnere, gradove Svetu Nedelju i Ivanić-Grad.

Načelnik općine Luka Darko Kralj rekao je kako u Luki od posljednjeg popisa stanovništva broj stanovnika raste i da je nova škola itekako potrebna, a ravnateljica OŠ Luka Renata Meglić istaknula je kako se djeca i nastavnici raduju školi i iščekuju novu školsku godinu kada će se iz 110 godina stare škole preseliti u potpuno novu.

Severina najavila veliku regionalnu turneju "The Magic Tour"
NIJE JOJ BILO LAKO
Severina nakon 17 godina progovorila o čuvenoj snimci: 'Šest mjeseci nisam izašla iz kuće'
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Pogled iza scene: Što treba za kvalitetan nastup i kako je biti glazbenik u doba korone?
  • Blomberg:

    Svi u okolici idu naprijed samo Pojatno ostaje na Röfixu i na smetlistu od Vijadukta.