Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ruralnim područjima

Zagrebačka županija dodijelila milijun kuna pomoći za vrtiće

vrtićanci
Luka Stanzl/PIXSELL
14.04.2021.
u 08:30

Sredstva su dodijeljena temeljem natječaja prema kriteriju indeksa razvijenosti i broju polaznika programa predškolskog odgoja i obrazovanja, a potporu su ostvarile sve općine koje su se prijavile na natječaj.

 Za sufinanciranje  predškolskog odgoja i obrazovanja na ruralnom području općinama Brckovljani, Dubravica, Gradec, Dubrava, Krašić, Pokupsko, Rakovec, Farkaševac, Preseka i Žumberak, i to s ciljem osiguravanja uvjeta za najmlađe u ruralnim područjima, Zagrebačka županiaj dodijelila je milijun kuna. Sredstva su dodijeljena temeljem natječaja prema kriteriju indeksa razvijenosti i broju polaznika programa predškolskog odgoja i obrazovanja, a potporu su ostvarile sve općine koje su se prijavile na natječaj.

-  Vrtići sami po sebi nisu u ingerenciji županije no svjesni smo činjenice da često puta lokalni proračuni nisu dostatni da bi se pokrile sve potrebe na terenu, a vrtići su zasigurno jedna od većih potreba - rekao je župan Stjepan Kožić. Općine i gradovi s područja Zagrebačke županije grade ili dograđuju vrtiće europskim sredstvima iz Programa ruralnog razvoja, a jedan od njih svoja je vrata otvorio ovog tjedna za mališane u Gradecu.

- Prekrasan vrtić, nasmiješena djeca i zadovoljni roditelji! To smo imali prilike vidjeti u Gradecu čiji novi vrtić može primiti stotinjak djece svih dobnih skupina – od jaslica do predškole. To je vrijedna demografska mjera i svakako važna stavka za sve mlade obitelji koje 'važu' između ostanka u svom kraju ili odlaska u grad - priopćio je Kožić, dodavši kako je Županija od navedenih milijun kuna Općini Gradec dodijelila 135 tisuća kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
08:37 14.04.2021.

Ne postoji razlika između djece koja idu u privatne i javne dječje vrtiće. Djeca bi trebala biti djecom. Da li se dotacije odnose samo na javne dječje vrtiće ili i na privatne. Ako je dodjela bila sa mo za javne,, onda ne postoje isti uvjeti konkurentnosti, a u slučaju istinitosti te tvrdnje, dolazim do zaključka da se durštveni sistem nije bitno promjenio..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije