Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Veliko srce Zagrepčana : Uputili pomoć napuštenim psima u Slavoniji

Donaciju iz Zagreba Azil Osijek će podijeliti s lokalnim udrugama koje se skrbe o napuštenim kućnim ljubimcima. Među njima su Farmica iz Našica i Bobi iz Donjeg Miholjca.
08. travnja 2020. u 15:16 3 komentara 244 prikaza
Zagrepčani poslali hranu za pse u Dumovec
Foto: Sklonište Dumovec
Pogledajte galeriju 1/6

Oko 1100 kilograma suhe pseće hrane i 110 kilograma hrane u konzervama, odnosno donacije koje su stigle od građana, tim iz Skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu je dostavio u sklonište udruge Pobjede, takozvani azil Osijek, koji se trenutačno brine o 220 pasa.

Video konferencija Dabro: Slavonija, kroz poljoprivredu, može osigurati imunitet Hrvatske

- U samome skloništu je 180 pasa, a još ih je četrdesetak na privremenom udomljenju. Inače nam u pribavljanju hrane za naše pse pomažu sugrađani. S njima gradimo jednu lijepu osječku priču, ali pandemija novog koronavirusa izbacila nas je iz tračnica. Nitko ne zna koliko će biti na snazi aktualne mjere zaštite stanovništva od koronavirusa, a mi nemamo zalihe hrane za pse. Zato smo se povezali s prijateljskim skloništima i udrugama, pa ćemo zajedno prebroditi ovo razdoblje - kazao je Hrvoje Harač iz udruge Pobjede.

Donaciju iz Zagreba Azil Osijek će podijeliti s lokalnim udrugama koje se skrbe o napuštenim kućnim ljubimcima. Među njima su Farmica iz Našica i Bobi iz Donjeg Miholjca.

Zagrepčani poslali hranu za pse u Dumovec
1 / 6
Zagrepčani poslali hranu za pse u Dumovec

- Svi koji radimo u zagrebačkom skloništu, ovih se tjedana osjećamo kao skretničari dobrote. Drago nam je da možemo organizirati prihvat hrane za kućne ljubimce te je dostavljati udrugama diljem Hrvatske. Uz hranu njihovim su štićenicima sada potrebne i ampule protiv nametnika - rekao je u Osijeku Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u sklopu kojega djeluje sklonište u Dumovcu.

Svima koji udrugama u potrebi mogu pomoći donacijom, preporučuje se da pošalju poruku na e- adresu: prijave@dumovec.hr. Nakon toga Sklonište se s građanima i tvrtkama dogovara oko preuzimanja donacije.

Mojmira Pastorčić
NITKO SE NIJE NADAO
Mojmiri je u sinoćnjoj emisiji u kadar ušetao nezvani gost, snimka je hit na internetu
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
  • Silver_surfer_:

    Bolesna spika da bi neradnici primali placu... Cuj to na racun udruga i ostalih donacija zive pijedinci koji se brinu o nezbrinutim psima.. Odstrijel i zbrines ga a novac i donacije baziras na hrani gladne i nezbrinute dijece... Da ne ... prikaži još! bi peseki pokrepali od gladi... Ili nek se brinu bivsi vlasnici.. Mi se sere od silne brige prema đukelama... Kad imate tolko srce udomite beskucnike i kad vidite da netko kopa po smecu njemu dajte 100kn...

  • Avatar PatriciaLP90
    PatriciaLP90:

    Nancy, 24. mychat.fun/xlove