Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKLONIŠTE DUMOVEC

Veliko srce Zagrepčana : Uputili pomoć napuštenim psima u Slavoniji

Zagrepčani poslali hranu za pse u Dumovec
Foto: Sklonište Dumovec
1/6
08.04.2020.
u 15:16

Donaciju iz Zagreba Azil Osijek će podijeliti s lokalnim udrugama koje se skrbe o napuštenim kućnim ljubimcima. Među njima su Farmica iz Našica i Bobi iz Donjeg Miholjca.

Oko 1100 kilograma suhe pseće hrane i 110 kilograma hrane u konzervama, odnosno donacije koje su stigle od građana, tim iz Skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu je dostavio u sklonište udruge Pobjede, takozvani azil Osijek, koji se trenutačno brine o 220 pasa.

- U samome skloništu je 180 pasa, a još ih je četrdesetak na privremenom udomljenju. Inače nam u pribavljanju hrane za naše pse pomažu sugrađani. S njima gradimo jednu lijepu osječku priču, ali pandemija novog koronavirusa izbacila nas je iz tračnica. Nitko ne zna koliko će biti na snazi aktualne mjere zaštite stanovništva od koronavirusa, a mi nemamo zalihe hrane za pse. Zato smo se povezali s prijateljskim skloništima i udrugama, pa ćemo zajedno prebroditi ovo razdoblje - kazao je Hrvoje Harač iz udruge Pobjede.

Donaciju iz Zagreba Azil Osijek će podijeliti s lokalnim udrugama koje se skrbe o napuštenim kućnim ljubimcima. Među njima su Farmica iz Našica i Bobi iz Donjeg Miholjca.

Zagrepčani poslali hranu za pse u Dumovec
1/6

- Svi koji radimo u zagrebačkom skloništu, ovih se tjedana osjećamo kao skretničari dobrote. Drago nam je da možemo organizirati prihvat hrane za kućne ljubimce te je dostavljati udrugama diljem Hrvatske. Uz hranu njihovim su štićenicima sada potrebne i ampule protiv nametnika - rekao je u Osijeku Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u sklopu kojega djeluje sklonište u Dumovcu.

Svima koji udrugama u potrebi mogu pomoći donacijom, preporučuje se da pošalju poruku na e- adresu: prijave@dumovec.hr. Nakon toga Sklonište se s građanima i tvrtkama dogovara oko preuzimanja donacije.

Ključne riječi

Komentara 3

SS
Silver_surfer_
15:42 08.04.2020.

Bolesna spika da bi neradnici primali placu... Cuj to na racun udruga i ostalih donacija zive pijedinci koji se brinu o nezbrinutim psima.. Odstrijel i zbrines ga a novac i donacije baziras na hrani gladne i nezbrinute dijece... Da ne bi peseki pokrepali od gladi... Ili nek se brinu bivsi vlasnici.. Mi se sere od silne brige prema đukelama... Kad imate tolko srce udomite beskucnike i kad vidite da netko kopa po smecu njemu dajte 100kn...

Avatar PatriciaLP90
PatriciaLP90
15:44 08.04.2020.

Nancy, 24. mychat.fun/xlove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije