Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plac - patrola

Vanjin zdravi ručak - tjestenina s povrćem

28.05.2014., Zagreb - Za rubriku Sto ima na placu. Vanja Mamic.  Photo:
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/2
29.05.2014.
u 15:00

Dizajnerica interijera Vanja Mamić priprema zdravo predjelo i glavno jelo, koje će zasladiti palačinkama s jagodama

Sastojci: češnjak - 4 do 6 kuna za svežanj; mrkva - 10 kuna kilogram; rotkvice - 5 kuna; grašak - 25 kuna kilogram; bob - 20 kuna kilogram; jagode - 10 kuna mjerica; maline - 15 kuna mjerica; limun - 12 kuna; tjestenina - 10 kuna

Postupak:

Približavanjem ljeta, svi više počinju paziti na izgled, a da je zdrava i raznolika prehrana bitna da bismo se dobro osjećali, pa i dobro izgledali zna i dizajnerica interijera Vanja Mamić. Jutro je provela na tržnici Kvatrić gdje je kupovala voće i povrće za ručak.

Foto: Thinkstock

– Predjelo i glavni obrok će mi definitivno biti zdravi, prvo goveđa juha, a zatim kao glavno jelo slijedi tjestenina s povrćem – rekla je Vanja Mamić, koja je na namirnice jučer potrošila oko 300 kuna, a kupila je mrkvu, češnjak, rotkvicu, grašak, bob, jagode, šumske jagode, maline, limun i tjesteninu.

Nakon zdravog obroka dan treba zasladiti i desertom, a ona je u planu imala čak dva.

– Za desert ću spremati fine palačinke sa šumskim jagodama, a do kraja dana pokušat ću napraviti i slatko osvježenje od jagoda, malina, kefir sira s agava sirupom – veseli se Vanja Mamić.

>>Ne sanjajte, stvorite sami okuse Istre na svojim tanjurima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije