Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne znaju kome pripada

Na laboratorij Arheološkog gotovo se srušio zid, uklanjali ciglu po ciglu

Laboratoriju Arheološkog muzeja prijeti urušavanje zida sa susjedne zgrade
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/10
10.05.2019.
u 08:21

Nakon provedenih izvida zaključeno je da je neophodno rušenje zida kako bi se spriječila još veća materijalna šteta.

Ciglu po ciglu satima su jučer zagrebački vatrogasci uklanjali zid koji u centru grada dijeli Arheološki muzej od stambenih zgrada. Dojavu o opasnosti od urušavanja osam metara visokog zida dobili su nekoliko minuta nakon podneva, a kad su stigli na teren i vidjeli da je 70 centimetara nagnut na Laboratorij za restauraciju keramike Arheološkog muzeja, zaključili su da ciglenu prijetnju treba što prije ukloniti.

– Evakuirali smo djelatnike laboratorija i onda krenuli s poslom. Uklanjali smo dio po dio jer, da smo išli s klasičnim rušenjem, mogli smo razbiti okolne svjetlarnike – pojasnio je Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zagreb.

 

Međutim, kome sporni zid pripada, nitko na terenu nije znao. Iz Arheološkog muzeja poručili su da njihov nije, a isto su kazali i stanari zgrade koju zid dijeli od te ustanove. Kako su nam objasnili stanari, na stanje zida upozoravaju već neko vrijeme, a njegovo je rušenje, kazali su, bilo neminovno.

– Predstavnik stanara pisao je gradskoj upravi, ali navodno tu postoje neki neriješeni imovinsko-pravni odnosi pa se nije moglo pristupiti sanaciji – rekla nam je stanarka zgrade pokraj Arheološkog muzeja.

Laboratoriju Arheološkog muzeja prijeti urušavanje zida sa susjedne zgrade
1/9

Na teren su izišli i djelatnici Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama, koji su kazali da se zid prvo pokušao osigurati, ali “nakon provedenih izvida” zaključili su da ga je najbolje ukloniti kako ne bi nastala još veća šteta. Budući da nitko ne zna čiji je zid, a riječ je o hitnoj intervenciji, račun za rušenje odnosno uklanjanje zida na Zrinjevcu kod broja 19 neće dobiti nitko.

Komentara 2

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
16:52 09.05.2019.

nisu niti ostale zgrade u centru puno bolje

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:10 10.05.2019.

UH, al me ovo zabavilo. Pa što je čudno da se u Arheološkom muzeju nešto urušava? Pa Arheološki je. E sad dalje. Nitko ne zna čiji je zid. A da pitamo nekog dinosaurusa iz Gradske uprave, možda se on sjeća, ako je preživio Big Bang u Poglavarstvu i ostao i dalje spavati u svom stolcu u arhivi Gradskog ureda za upravljanje imovinom. I Zucker kommt zu letzt. Budući da se ne zna čiji je zid i tko tu koga, a vatrogasci su tu potrošili vremena i napora, ali ne lezi vraže, - račun se neće ispostaviti nikome. He he nikome, hehe nikome. Ali će to sve uredno platiti porezni obveznici i platiše poreza i prireza. Dakle oni su po formulaciji fakture računa - nitko. A bogme smo to i zaslužili. A bogme bilo i Ureda za upravljanje hitnim situacijama, iako se zid urušava godinama. Zamisli, Pavle je morao prekinuti kavicu u Bogovićevoj i po kijametu s kišobranom hitno hodati tamo ordinirati. Užas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije