Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
urušavanje u rusiji

Mali Vanja je čudo! Beba preživjela 35 sati pod ruševinama!

rusija
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
01.01.2019.
u 17:24

U eksploziji plina u stambenoj zgradi u središtu Magnitogorska u ruskoj regiji Čeljabinsku došlo je do urušavanja dijela zgrade od deset katova i pritom je poginulo sedam osoba

Jedanaestomjesečni dječak pronađen je živ nakon što je proveo 35 sati na polarnoj hladnoći pod ruševinama zgrade koja se djelomično srušila dan ranije zbog eksplozije plina, izjavili su ruski dužnosnici nazvavši njegovo preživljavanje čudom. 

U eksploziji plina u stambenoj zgradi u središtu Magnitogorska u ruskoj regiji Čeljabinsku rano u ponedjeljak došlo je do urušavanja dijela zgrade od deset katova i pritom je poginulo sedam osoba, pokazuju posljednji podaci ruskog ministarstva za izvanredne situacije. Za 36 osoba još se traga.

VIDEO Pogledajte spašavanje maloga Vanje!

 

"Dječakova majka je živa. Došla je u bolnicu i prepoznala je svog sina", rekao je glasnogovornik ministarstva dodavši da se dječak zove Vanja. 

Trenutačna temperatura u industrijskom gradu Magnitogorsku na Uralu, oko 1700 kilometara istočno od Moskve, je minus 17 stupnjeva, a tijekom noći se spustila na minus 27 stupnjeva Celzija. 

 

Foto: Reuters/Pixsell

Dječaku je život spasilo to što je bio dobro obučen i pokriven u svom krevetiću. On je u vrlo teškom stanju, zadobio je ozebline i ozljedu glave, i bit će prebačen na liječenje u Moskvu.

Dijete je pronađeno ubrzo nakon što su spasitelji, koji su cijelu noć pokušavali pronaći desetke nestalih osoba, morali u utorak ujutro privremeno zaustaviti potragu zbog opasnosti od rušenja zgrade.

"Spasioci su čuli da netko plače, beba je spašena zahvaljujući tome što je bila u svom krevetiću umotana u tople pokrivače", rekao je Boris Doubrovski, guverner regije Čeljabinsk, za Telegram, a prenosi AFP.

U zgradi koja potječe iz sovjetskog doba, iz 1973. godine, oštećeno je ili uništeno 48 stanova, a dužnosnici su upozorili da bi se i druga dva dijela zgrade mogla urušiti pa su stanovnici evakuirani.  

Ruske službe sigurnosti potvrdile su da je uzrok eksplozije curenje plina, te je otvorena istraga.

 

Ključne riječi

Komentara 3

MI
migaaa
02:12 02.01.2019.

Hvala dragome Bogu za ovu spasenu nevinu dusu, malog andjelcica.Neka mu Bog podari zdravlje, radost i dugovecnost . Meni je ovo najradosnija vest u Novoj godini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije