Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
arheološki muzej

Učenje o mitologiji, povijesti i pismu uz besplatne izložbe

Foto: Goran Jakuš/Pixsell
11.02.2014.
u 20:07

Škola je otvorena za sve, a predavanja će biti zanimljiva i opsežna

Otvara se Zagrebačka škola egiptologije za zaljubljenike u mitologiju, povijest i staroegipatsko pismo. Kolegiji počiju 3. ožujka u Arheološkom muzeju.

Priznanja za polaznike

Na ovu zanimljivu ideju došao je egiptolog Igor Uranić s kolegama budući da su sva predavanja o ovoj staroj civilizaciji uvijek popunjena.– Polaznici će nakon završetka dobiti priznanja budući da ne možemo dijeliti diplome – rekao je Igor Uranić. Na kolegiju Staroegipatsko pismo i jezik koji vodi lingvistica s Filozofskog fakulteta Kristina Šekrst, učit će se o srodnosti egipatskog s afrazijskim jezicima, koje su mu gramatičke zakonitosti te njegov razvoj, a koristit će se prijevodi starih priča i pogrebnih tekstova. Kolegij Dinastijske povijesti vodi povjesničar Daniel Rafaelić, koji je diplomirao na egiptološkoj temi, a polaznike će upoznati s razdobljem od tri milenija egipatskih vladara, doba ratova i kriza te ponovnih procvata – doba Ramzesa Velikog, Ekhnaton i Nefertiti. Kolegij Egipatske mitologije vodi Igor Uranić. Govorit će se o idejama i nazorima koji stoje iza kulta Sunca te kakvo je tumačenje sudbine u egipatskoj literaturi.

Popularizacija kulture

Škola je otvorena za sve, a predavanja će biti zanimljiva i opsežna. Uvjet za upis kupnja je godišnje članske iskaznice Arheološkog muzeja koja stoji 300 kuna, a s njome je ulaz na sve izložbe i posjete muzeju besplatan, čime se popularizira kultura i umjetnost.

>> Etnološki odjel vinkovačkog muzeja bogat je donacijama Vinkovčana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije