Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natjecanje 16. put

Tko priprema najbolju sarmu, otkriva festival jela od kiselog zelja u Laktecu

Požega:  U Hotelu Grgin dol održana gastro manifestacija 6. Sarmijada
Ivica Galovic/PIXSELL
24.11.2022.
u 16:01

Ekipe će pripremati po dva jela, od kojih jedno mora biti sarma

"Sarmijada" već 16. put stiže u Svetog Ivana Zelinu, točnije u Laktec. Riječ je o svojevrsnom festivalu koji slavi "kraljicu zimskog ručka", ali i sva ostala jela koja se rade od kiselog kupusa.

Kulinarsko natjecanje Udruga proizvođača kiselog zelja Laktec organizira u subotu u 18 sati u prostorima tamošnjeg Vatrogasnog doma, a ističu da će u tročlanim ekipama koje će sudjelovati biti zastupljeni svi krajevi Zagrebačke županije.

Svaka će pripremati po dva jela, pri čemu je jedno obvezno sarma, a drugo po izboru, ali glavni sastojak mora biti poznata delicija zelinskoga kraja, kiselo zelje Laktec. Njihova će umijeća pak ocijeniti stručni žiri. 

 

>> VIDEO: Pokušaj obaranja Guinnessovog rekorda u pripremi najveće sarme na svijetu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije