Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Jelo od kojeg se živi 100 godina: Juhu od kupusa s ječmom uvijek poslužujte u najdubljim tanjurima

Ljeti se jedu "falša juhe" u koje ne stavljamo meso, ali zato obiluju zdravim povrćem. Ako ne možete bez da vam nešto zamiriši ubacite u lonac 2-3 komadića pancete i želja će biti zadovoljena!
28. lipnja 2022. u 09:06 1 komentara 26945 prikaza
Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Čak se i na fotografiji može vidjeti da je ova juha pravi melem za organizam, ali i za dušu. Recept je od svoje mame naslijedila naša omiljena gastroblogerica Nasja Duplančić i objavila ga na svom blogu koji nam je vječiti izvor inspiracije.

 | Autor : Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Juha od kupusa s ječmom

Sastojci:

1/2 glavice svježeg kupusa

1 luk

2 češnja češnjaka

2-3 mrkve

šaka peršinovog lišća

2-3 šnitice pancete

mali komadić korijena celera

1 lovorov list

1 rajčica (bez kože)

1/2 paprike

3 žlice ječma

sol, papar, maslinovo ulje

Priprema:

Mrkvu i celer narežite na kockice. Kupusu odstranite tvrdi dio pa ga narežite na trakice kao za salatu. Rajčici ogulite kožu pa ju narežite na sasvim sitne komadiće. Peršin, češnjak i pancetu sasvim sitno nasjeckajte nožem ili u sjeckalici. Luk narežite sasvim sitno. Ječam isperite. U lonac stavite luk, celer, mrkvu i lovor. Posolite pa dinstajte desetak minuta na laganoj vatri. Dodajte usitnjenu smjesu od češnjaka, peršina i pancete i promiješajte. Ubacite papriku i rajčicu i još kratko dinstajte. Dodajte kupus i dinstajte uz miješanje 5 minuta. Sve zalijte vodom. Nemojte pretjerivati, lako dodate još kasnije. Ubacite ječam. Dodajte još soli i papra i pustite da se kuha dok ječam ne omekša pa kad je gotovo poslužite i uživajte.

 | Autor : Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Domaće i tradicionalno Danas smo poželjeli fine, hrskave kroštule, baš kao što su ove iz recepta od kojeg nama nema boljeg Domaće Otvaramo sezonu punjene paprike s receptom uz koji ovo obožavano jelo uspijeva i totalnim početnicima sezonski Već dugo cvjetove tikvica punjene sirom pripremamo po ovom receptu jer nadjev je – božanstven!
tužna vijest
Preminuo je Mislav Bago
Zajedništvo koje spaja
Zajedništvo koje spaja
„Zahvaljujući volonterima životinje opet imaju dom“ – rekla je Aleksandra Hampamer, predsjednica udruge Prijatelji životinja
  • Važna obavijest

    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bojans:

    Nema koristi od tih juha, nikada ne jedem juhe. Kad čujem za nutricioniste, orašaste i omege-3 muka mi je. Održavam normalnu težinu i jedem kaj poželim. Doručak nepotreban. Pijem oko dvije litre čiste vode na godinu. Sve su to naklapanja. ... prikaži još! Bližim se sedamdesetoj i za sada sve dobro