Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Falša juha"

Jelo od kojeg se živi 100 godina: Juhu od kupusa s ječmom uvijek poslužujte u najdubljim tanjurima

Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan
28.06.2022.
u 09:06

Ljeti se jedu "falša juhe" u koje ne stavljamo meso, ali zato obiluju zdravim povrćem. Ako ne možete bez da vam nešto zamiriši ubacite u lonac 2-3 komadića pancete i želja će biti zadovoljena!

Čak se i na fotografiji može vidjeti da je ova juha pravi melem za organizam, ali i za dušu. Recept je od svoje mame naslijedila naša omiljena gastroblogerica Nasja Duplančić i objavila ga na svom blogu koji nam je vječiti izvor inspiracije.

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Juha od kupusa s ječmom

Sastojci:

1/2 glavice svježeg kupusa

1 luk

2 češnja češnjaka

2-3 mrkve

šaka peršinovog lišća

2-3 šnitice pancete

mali komadić korijena celera

1 lovorov list

1 rajčica (bez kože)

1/2 paprike

3 žlice ječma

sol, papar, maslinovo ulje

Priprema:

Mrkvu i celer narežite na kockice. Kupusu odstranite tvrdi dio pa ga narežite na trakice kao za salatu. Rajčici ogulite kožu pa ju narežite na sasvim sitne komadiće. Peršin, češnjak i pancetu sasvim sitno nasjeckajte nožem ili u sjeckalici. Luk narežite sasvim sitno. Ječam isperite. U lonac stavite luk, celer, mrkvu i lovor. Posolite pa dinstajte desetak minuta na laganoj vatri. Dodajte usitnjenu smjesu od češnjaka, peršina i pancete i promiješajte. Ubacite papriku i rajčicu i još kratko dinstajte. Dodajte kupus i dinstajte uz miješanje 5 minuta. Sve zalijte vodom. Nemojte pretjerivati, lako dodate još kasnije. Ubacite ječam. Dodajte još soli i papra i pustite da se kuha dok ječam ne omekša pa kad je gotovo poslužite i uživajte.

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Komentara 1

BO
Bojans
09:59 28.06.2022.

Nema koristi od tih juha, nikada ne jedem juhe. Kad čujem za nutricioniste, orašaste i omege-3 muka mi je. Održavam normalnu težinu i jedem kaj poželim. Doručak nepotreban. Pijem oko dvije litre čiste vode na godinu. Sve su to naklapanja. Bližim se sedamdesetoj i za sada sve dobro

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije