Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebparking

Sve više vozača parkirnu kartu kupuje na kioscima

Eelektronicka parking karta
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
31.10.2014.
u 09:00

U listopadu prodana 3641 pojedinačna karta na kioscima Tiska, što je i 60 posto više nego od početka uvođenja usluge u kolovoz

Karte za parkiranje koje se osim na automatima ili putem SMS-a od kolovoza mogu kupiti i na 200 kioska Tiska, od danas se mogu nabaviti još i na oko 130 kioska iNovina.

– Ovime nadopunjujemo mogućnost kupnje parkirališnih karata na automatima ili slanjem SMS poruke, a širimo i mrežu postojećih mjesta gdje se ona može kupiti – kazao je Robertino Ojdenić iz Zagrebparkinga.

Građani na kiosku mogu kupiti polusatnu, satnu i višesatnu kartu za sve zone, dnevnu kartu, komercijalne za tjedan, mjesec ili godinu, kao i platiti dnevnu kartu odnosno kaznu. Riječ je o "elektroničkoj karti" bez naplate provizije kao pri plaćanju SMS-om, a na kiosku je dovoljno reći registraciju vozila, zonu i vrijeme.

Prednost je što kartu ne treba ostavljati ispod vjetrobranskog stakla. Da se građani već navikavaju na novu uslugu, svjedoče podaci da je u kolovozu prodano 2209 pojedinačnih satnih karata, u rujnu 3009 komada, a u listopadu već 3641

Komentara 1

Avatar targus
targus
12:26 31.10.2014.

kad bi automati za plačanje karata bili namješteni da se može plačati po 10 min / kao u Grazu npr..../, možda bi ljudi i dalje plačali na automatu. Ali kad ti moraš za 10 min utrošenog parkirnog vremena platiti 10 kn,..i najčešće s mbt-om,..onda ti nije baš drago rasipati novac za tako malo vremena. A uz to, ne moraš svako malo provjeravati koliko ti je vremena ostalo za nadoplatu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije