Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plac patrola

Što ima na placu: Varivo od poriluka s kobasicama

lukrecija
Slavko Midžor/PIXSELL
13.12.2012.
u 12:11

Za četveročlano društvo dovoljan je kilogram poriluka te četiri kobasice

Studentica Lukrecija Vujović sastojke za većinu svojih obroka nabavlja na Dolcu, a posebno je veseli uvijek svježe povrće

Sastojci:

1 kilogram poriluka

300 grama krumpira

1 glavica luka

1 mrkva

100 grama pancete

2 para kobasica

1 žličica mljevene paprike

1 žlica brašna

1 češanj češnjaka

sol, papar, ulje

Postupak:

Poriluk očistite i izrežite na komadiće te ga dobro operite pod mlazom vode. Pancetu, luk i češnjak sitno isjeckajte, a mrkvu izrežite na tanje kolutiće. Na vrućem ulju tek nekoliko minuta popržite pancetu, a zatim joj dodajte ostale sastojke, uključujući i krumpir koji ste prethodno isjeckali na kockice. Dodajte vode te sve zajedno pirjajte desetak minuta, uz povremeno miješanje. U lonac ubacite papriku, sol, papar i očišćeni poriluk, još vode te sve zajedno ostavite da se kuha. Pred sam kraj, odnosno kada je krumpir gotov dodajte kobasicu narezanu na kolutiće te kuhajte još desetak minuta. Zdravo i okrepljujuće jelo za zimske dane preporučuje i Lukrecija Vujović koja na Dolcu redovito nabavlja sastojke za ručak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije