Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Stanari odgovorni za orezivanje stabla ispred njihove kuće

Radnici Grada napravit će očevid u Januševečkoj ulici i vidjeti postoji li mogućnost da postane jednosmjerna
19. lipnja 2014. u 20:57 3 komentara 2369 prikaza
orezivanje
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Donosimo odgovore na pitanja stanara gradske četvrti Trešnjevka – sjever.

Večernjakovim čitateljima koji su pitanja postavljali uoči održavanja kvartovske tribine “Želite li bolji kvart?” odgovarao je Dinko Bilić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada.

:: U Kranjčevićevoj od broja 6 do broja 12, u dvorištu je drvo murve koje se za nevremena ljulja i koje treba orezati. Drvo navodno nije u vlasništvu stanara pa molimo da gradske službe što prije orežu grane kako ne bi za nevremena bio ugrožen nečiji život.
Dinko Bilić: Temeljem Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, stablo pripada onome na čijem zemljištu raste. S obzirom na to da stablo murve raste u dvorištu koje je u vlasništvu svih stanara objekta Kranjčevićeva 6-12, odgovaramo da su suvlasnici dvorišta dužni stablo održavati, a to podrazumijeva orezivanje grana i sječu stabla te obavljanje drugih radnji koje se odnose na stablo duda. Sve radove možete financirati iz sredstava pričuve, a odluku o sječi i zamjenskoj sadnji ili o drugim potrebnim radovima zajednički donose stanari objekta.

:: Mogu li Januševečka i susjedne ulice koje su paralelne biti organizirane kao jednosmjerne s “kružnim” prometom? Naime, sve ulice u tom kvartu su vrlo uske i neprilagođene su dvosmjernom prometu.
Dinko Bilić: Djelatnici sektora za promet, Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet obavit će očevid na toj lokaciji te će izdati rješenje za uklanjanje prometne signalizacije koja je u koliziji s vođenjem prometa.

Hrvatski Telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM)
Generacija NOW
Pobjednički tim natječaja Hrvatskog Telekoma i IRIM-a: „Definirali smo i napravili svoj standard IT učionice – onakav kakav kod nas još ne postoji“

A1 izdvaja za Vas

  • Milkica:

    U Zagrebu je dud, a ne murva. Obožavam kad gradsku rubriku prate oni koji su u Zagreb došli prije dvije godine.