Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVONSKA FEŠTA

VIDEO Šokačko sijelo na Jelačić-placu: Bandić zaplesao kolo i slavio uz rakiju

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/13
26.01.2018.
u 11:50

Veseli su Slavonci jučer u centru Zagreba predstavili 51. izdanje tradicionalne manifestacije koje se u veljači održava u Županji

Slavonija je, kaže pjesma, tamo gdje je rijeka Sava i gdje su dobri ljudi.

A onda je Slavonija i u Zagrebu, pa makar na nekoliko sati, kao što je bila jučer na Jelačić-placu, gdje je predstavljeno 51. Šokačko sijelo koje će se održati u veljači u Županji. Pucanj s Gričkog topa zaglušili su zvuci tamburice i veliko kolo u koje su, Slavoncima svojstveno, svi bili pozvani. Da su Zagrepčani dobri domaćini i ljubitelji slavonskih običaja, proizvoda i veselog duha, primijetili su i izlagači.

– Ljudima se lica ozare kada vide ukrašene čokanjčiće i tikvice kojima su se mnogi u djetinjstvu igrali i iako nema velike zarade od ovoga, važno nam je da svi vide da je Slavonija još živa – kazale su predstavnice etnosela “Snašini kućari”. Na malom šokačkom sajmu moglo se vidjeti, ali i namirisati i kušati svega: od kulina preko domaćega meda i pekmeza od marelice do salenjaka i poderanih gaća koje su Šokice pekle na trgu. Upitane za tajnu recepta, samo su uzvratile da će uspjeti ako se pravi za one koje volimo. Slavonskoj veselici u prilog je išlo i sunce koje je obasjalo grad, a nastavila se do poslijepodnevnih sati uz tamburicu i zvuke kuckanja čokanjčića.

1/13

Komentara 6

2X
2Xgeneral
11:44 27.01.2018.

pionir i omladinac matan miki pod svaku cijenu bi želio postati intelektualac sa zagrebačkim šlifom!!! ali miki nemre to tako. kao da se ja prenavljam i hoću biti bolji i pametniji od jednog japančića iz tokia ( i poprimiti njegove kulturološke finese ). krkan uvjek ostaje krkan. nema pomoći.

Avatar Niškorist
Niškorist
10:37 27.01.2018.

Valjda nebu sel za volan ?

DE
demokršćanin
16:17 26.01.2018.

Pozdrav Snašinim kućarima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije