Naslovnica Vijesti Hrvatska

Slavonci poručili: Nemojte nas sažalijevati, dođite nam u goste

25. listopada 2017. u 16:10 6 komentara 1084 prikaza
Dani turizma
Foto: Radmila Kovačević
Pogledajte galeriju 1/2

Nismo napuštena zemlja u kojoj ništa ne raste. Mnogi se iznenade kad nam dođu i kažu kako nisu dugo vidjeli tako uređene vinograde, lijepo pokošene livade i poorane njive. Ne želimo da nas se sažalijeva, dođite nam u goste, dođite po zimnicu, poručili su Slavonci, koji na Danima turizma u Malom Lošinju prezentiraju svoju regiju.

Put pod noge Zimovanje na plaži, a prvi susjed skupi Dubai

Baza im je brod iz flote Riva ID Tursa, čiji vlasnik Selimir Ognjenović je i inicirao cijelu akciju, a iz Slavonije je doputovalo tridesetak vlasnika OPG-ova, restorana, malih hotela, vinarija, poduzeća, tamošnjih turističkih zajednica...Brod je u Malom Lošinju usidren od utorka navečer, Slavonci su Lošinjane počastili orasima, kolačima, domaćim jabukama, a jučer je cijela riva zamirisala po čobancu.

Kad ako ne sad?

- Kad ako ne sad? Zar nakon ovako sjajne sezone nije pravi trenutak da turističke reflektore uperimo prema Srijemu, Baranji, Slavoniji? Očekujemo da se prvi odazovu sami turistički radnici - poručio je Ognjenović.

Na Danima turizma se, inače, okupilo oko 1.300 sudionika, a zagovornici pokreta turizam Slavonija iskoristili su prigodu da još jednom apeliraju da se Dani turizma po prvi puta održe u Slavoniji. - Slavonija je spremna, bit će to Dani turizma kakvi još nisu viđeni - poručili su Slavonci u Lošinju.

Sestinski suveniri izradjeni u keramici. Sajam na Trgu Katedrala i uspinjača najčešći su motivi na suvenirima Odjeci državničkog susreta Broj ruskih turista raste, dogodine će ih biti 150.000 turistički povratak Turska do 2023. želi 50 milijuna turista
Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
 • Ze Roberto u:

  Tako je Slavonci! Lijepo je kod vas i rado se dolazi! A to što drugovi Mavas, Stazić i ostali iz partije, zajedno sa populistma iz Mosta nastoje vas prikazati sirotinjom , samo je njihov igrokaz!

 • Avatar Le-Freak
  Le-Freak:

  Sta se desi? Sada od jednom VL pise ono sto bi trebao pisati oduvjek. Nije valjda projekt pljuvanja destabilizacije Hrvatske prestao. Izgleda da su gazde odlucili da im je ipak stabilna Hrvatska od vece koristi. Ali jedna lasta jos ne cini proljece.

 • Ante tTony:

  Nekad nas je slovonija prehranila i udomacila, ali ce opet u dosljedno vrime sve ove tehnologije imaju vjek a slavonija ostaje zauvjek