Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
produžili rok

Sljemenska žičara sigurno se gradi, ali radovi počinju tek 2015.

Žičara Sljeme
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
31.01.2014.
u 20:37

Nova žičara kretat će s Dolja s međustanicom Brestovac, a zabranit će se i dolazak autima na Sljeme

Od sljemenske žičare, barem do kraja 2015. godine, kako se do sada najavljivalo, neće biti ništa. Rok za njezino uređenje produljuje se, a gradonačelnik Milan Bandić poručio je da bi za godinu dana tek trebali početi prvi radovi.

– Bit će započeta, ali ne i gotova. Treba nam barem godina dana da se usvoji prostorni plan Medvednice – poručio je Bandić.

Za ponovno puštanje u rad žičare, koja je zbog kvara 2007. godine i neisplativosti popravka, prestala raditi, potrebno je između ostalog produžiti i donju stanicu.

Napravit ćemo i dvorane na Sljemenu – najavio je gradonačelnik.

Prema planovima gradnje nove žičare, koja će prijevoznim kapacitetom i brzinom odgovarati standardima EU, žičara će do Sljemena kretati s Dolja s međustanicom Brestovac, koja će biti obnovljena i imat će drugu funkciju, a bit će zabranjen dolazak automobilima na Sljeme, poručili su iz ZET-a.

Komentara 16

Avatar comandante
comandante
10:24 01.02.2014.

Mile, napravi ljudima ono sto su imali prije 40 godina, ili mislis da su vaznije fontane zbog higijenskih potreba "gradjana", ipak se imaju gdje okupati ljeti a onda glasati za svoga Milu na izborima

Avatar bok
bok
20:54 31.01.2014.

Veselim se na zicaru. Bude se uz grah barem moglo i pocugati nesto... Bit ce i atrakcija za sve veci broj turista koji dolaze u grad. Ima jos jako puno Toga za napraviti.

AM
ameris
19:02 31.01.2014.

Dobro Bandić zna kakvi su problemi i"problemi" na Dolju i zato mu nije vjerovati u to što laprda.Govori o Prostornom planu Medvjednice "kojeg treba usvojiti za godinu dana ". (?) Što si radio punih sedam godina ? Bandićevština : brbljaj,brbljajaj ..ništa ne kaži ! Bitno da drugi ne dođu do riječi. Još nešto ! Što će biti s masovnim grobnicama (1945.god.) na budućoj trasi žičare i zašto je zabranjena eskumacija ? (SDP)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije