Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.01.2018. u 09:04

Morali smo platiti njihovu ugradnju, sad radijatori zuje i nije nam toplije nego prije

Krajem studenog prošle godine vani baš i nije bilo previše hladno. Da bi u stanu bilo toplo, radijatore je trebalo namjestiti na trojku.

Rekoh sebi: super, neće mi doći previsok račun za grijanje. No moja sreća nije dugo trajala. U stanu je bilo toplo, ali radijatori su počeli zujati. Okrenem ventil na dva, zujanje prestane. Ali onda su radijatori gotovo hladni. Opet vratim na tri – oni zuje. Okrenem na četiri, zuje i dalje, okrenem na pet – zujanje prestane. I eto mi izbora: ili hladni ili prevrući radijatori ako želim tišinu u stanu. Pišem Brunati, tvrtki koja je ugradila razdjelnike i tražim da nešto učine s tim zujanjem. Nekoliko dana prođe, nema odgovora. Zovem predstavnika stanara pa tek nakon što im je i on proslijedio moj mail, javljaju mi se. Prvo mi pametnjakovići savjetuju da ispustim zrak iz radijatora. Odgovaram im da sam to učinio, ali nije pomoglo. Pitaju me na kojem sam katu, kažem petom. E tu je, znakovito će, problem.

Vaša susjeda na katu ispod sigurno je zavrnula svoje radijatore pa zato vaši zuje jer zbog toga do vaših radijatora dolazi zrak, a ne topla voda. Rješenje: ispuštajte zrak kad zazuje. I tako mi je preostalo ili svako malo s kanticom i odvijačem ići od radijatora do radijatora i puštati zrak ili se spustiti kat niže i zamoliti susjedu da odvrne svoje ventile ma kolike račune za grijanje zbog toga dobila. Četiri razdjelnika platio sam 1000 kuna, to je polovica njihove cijene jer je zgrada dobila subvenciju. No odmah su mi počeli i stizati puno veći računi.

U jeku zime i 50 posto viši nego prije. Pri tome mi u stanu nije 50 posto toplije nego prije. Srećom, zima prođe kad-tad pa dođu proljeće i ljeto i nekako smetnem s uma kolike sam račune za grijanje platio, prestane zujanje i zaboravim na razdjelnike. No onda stigne kuverta od Brunate i u njoj račun od 100 i nešto kuna. Za što? Za očitanje razdjelnika!? Ako ne platiš do roka dospijeća, eto odmah opomene pred ovrhu. Porez na naivne građane. 

Pogledajte i koje vam sitnice mogu smanjiti račun za grijanje

Razdjelnici
1/7

Komentara 9

DU
Deleted user
12:03 23.01.2018.

Naravno da je porez na bedake, baš kao i novac koji su nas prisilili dati za tu beskorisnu glupost. Svaki račun i drugo što plaćamo, ako sami ne možemo izračunom provjeriti iznos koji plaćamo - je čisti lopovluk i prijevara. Račun mora biti jasan, razumljiv svakomu i svatko mora moći doći do iznosa s računa provjerom. Ali brus; kod nas sve neke svemirske formule tako da ni dr. ekonomskih znanosti ne bi mogao skopčati zašto baš toliko plaća.

Avatar komentatorx
komentatorx
21:36 23.01.2018.

Kod nas u V.Gorici razdjelnici donijeli velike uštede na grijanju. Prije ugradnje račun za toplanu je bio 550 kn a sada maksimalno 350 kn. Očitanje Bruneti plaćam godišnje 77 kn, što mi je nelogično ali što da radimo.

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
20:12 23.01.2018.

Razdjelnici su štetni i ne korisni,,,već se pisalo od strane Europske Unije.Tražite Povrat novca od tvrtke koja ih ugrađuje !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije