Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ceh je 353.000 kuna

'Pao' kradljivac šahtova: pokupio ih je 26, a za svaki će morati platiti 13.000 kuna

Ukradeni poklopac šahta u Zagrebu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/8
19.01.2018.
u 22:20

Dvoje se ljudi ozlijedilo zbog otvorenih šahtova, za što 32-godišnji lopov može dobiti između šest mjeseci i pet godina zatvora

Serijski kradljivac (32) uplašio se tek nakon što su se prošle srijede, 10. siječnja, gotovo svi domaći mediji raspisali o njegovu “pothvatu” na kojem je “radio” puna četiri dana odnosno noći.

Uznemirili su ga naslovi poput “Bizarna krađa u središtu Zagreba”, “Lopovi stvorili opasne rupe” i “Šahtovi bez poklopca prijetnja pješacima”, radi čega se odlučio za kraću stanku u krađama brončanih poklopaca šahtova kojih je između 5. i 9. siječnja iz Varšavske i Preradovićeve ulice te Prolaza sestara Baković ukrao čak 19. Ipak, nakon što je javnost već pomalo i zaboravila na krađu poklopaca, 32-godišnjak je ponovno krenuo u akciju.

U noći na 16. siječnja napravio je kraću turu Varšavskom, a u iduća dva dana obišao je i Opatovinu te Tkalčićevu, odakle je skinuo još sedam brončanih poklopaca. Policija ga je pronašla samo nekoliko sati nakon posljednje krađe te ga privela u postaju na ispitivanje. Nije rekao kome ih je preprodavao niti za koliko novca, ali sigurno je da za njih nije dobio punu cijenu jer svaki od poklopaca vrijedi oko 13.000 kuna.

Zagrebačka policija priopćila je da se šteta počinjena tim krađama procjenjuje na 353.000 kuna, koje će 32-godišnjak, bude li osuđen, morati vratiti Gradu. Osim za krađe odgovarat će i zbog dovođenja u opasnost života i imovine, za što su zapriječene kazne zatvora do pet godina. Naime, 17. siječnja u otvoreni šaht u Tkalčićevoj upao je 45-godišnjak i teško se ozlijedio, a 18. siječnja na isti je način u rupu u Varšavskoj upala 23-godišnjakinja.

Ukradeni poklopac šahta u Zagrebu
1/8

 

Komentara 141

ST
stefj
12:14 19.01.2018.

Da nije pripadnik jedne manjine koja se bavi zbrinjavanjem otpada?

Avatar anti_komunist
anti_komunist
12:25 19.01.2018.

manjine su nase bogatstvo....he he he

Avatar zagorac2
zagorac2
12:29 19.01.2018.

interesantno otkrili to ali nikak da otkriju tko je ukral zlato iz njihovog sefa ili ko je nacrtal kukasti kriz ha ha ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije