Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Građanska Akcija

Prosvjedovali protiv policije pa završili na kavi s ministrom

građanska akcija
Foto: Građanska Akcija
1/3
16.01.2012.
u 13:10

– Želimo bolji odnos policije i građana koji mirnim i nenasilnim prosvjedima izražavaju svoje gledanje na aktualno stanje u zemlji – poručili su volonteri Građanske akcije.

Aktivisti Građanske akcije prosvjedom pred sjedištem Ministarstva unutarnjih poslova u Savskoj ulici izrazili su svoje nezadovoljstvo načinom na koji ih tretira policija koja, kako ističu, često mimo zakonskih ovlasti na njima "trenira strogoću". Osim prosvjeda pred vratima MUP-a, razmotali su i veliki transparent "Mi vas se ne bojimo!"

Posljednja kap u čaši ogorčenja aktivista bila su događanja pred zgradom Agrokora tijekom nedavnog prosvjeda, kada je policija, koja je u službi svih građana Hrvatske, stavljena u obranu privatne kompanije, komentirali su volonteri Građanske akcije koji će prosvjednim maršom tražiti i sastanak s ministrom Rankom Ostojićem.

– Želimo bolji odnos policije i građana koji mirnim i nenasilnim prosvjedima izražavaju svoje gledanje na aktualno stanje u zemlji – poručili su volonteri Građanske akcije.

Svoje razočaranje radom policije nakon održanog prosvjeda iznijeli su i ministru Ostojiću koji ih je primio, a, osim razgovora, počastio i kavom.

– Zahvaljujemo MUP-u na pruženoj ruci i konstruktivnom rješavanju problema sa zajedničkim zaključkom da policija i oni koju upozoravaju na probleme u društvu nikako nisu na različitim stranama – poručili su volonteri Građanske akcije nakon susreta s prvim čovjekom hrvatskih plavaca.

 

Komentara 8

AU
autoritet
13:31 16.01.2012.

Policija štiti RED, dakle i privatne tvrtke i osobe i javni prostor i sve ostalo. I policija radi to dobro, tako da bi GA možda mogla u šetnju oko odvjetničkih i sudskih instanci, tamo je Hrvatska trulija nego igdje.

LA
larala
13:47 16.01.2012.

policija radi po nalogu vlasti a, samim tim kucate na kriva vrata

DU
Deleted user
13:28 16.01.2012.

milicija ili policija isto sr..e

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije