Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veterani pedaliranja

Pronašli smo najstariji bicikl i najstarijeg sudionika. Večernjakovu Biciklijadu propustio je samo jednom!

Zagreb: Jubilarna 40. Večernjakova biciklijada
Sanjin Strukic/PIXSELL
12.06.2022.
u 16:50

Najstariji natjecatelj jučer na Vugrinščaku bio je 78-godišnji Dragutin Belković, a na najstarijem biciklu, specijalki iz '75. 'dojahao' je Franjo Tenodi

Da se Večernjakova u proteklih više od četiri desetljeća Večernjakova biciklijada urezala se duboko u kolektivnu memoriju Zagrepčana i postala im jedna od omiljenih manifestacija, svjedoče oni koju ju sve ove godine nisu propuštali. Među njima je svakako i nasjtariji ovogodišnji natjecatelj, 78-godišnji Dragutin Belković. U prvih 40 izadnja, a biciklijadi nije bio samo jednom. 

11.06.2022., Zagreb - Samobor, Vugrinscak. Jubilarna 40. Vecernjakova biciklijada. Atmosfera nakon odvozene utrke. Dragutin Belkovic bio je na prvoj vecernjakovoj biciklijadi 1979 te do danas propustio samo jednu. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

– U najljepšem sjećanju mi je ostala prva biciklijada 1979. Startala je ranije ujutro, grad je bio tih, a od svuda su dolazile nepregledne kolone bicikala. Neopisivo. Na četvrtu biciklijadu 1982. prvi put sam vodio sina, imao je dvije-tri godine i vozio sam ga na volanu. I ove mi je godine super i nadam se da ću dolaziti i na idućih 40 biciklijada – smije se Dragutin.

Na najstarijem biciklu pak u Samobor je dojahao 75-godišnji Franjo Tenodi. Njegova modra specijalka iz 1975. kao stvorena je za ovakve vožnje asfaltom, a jako ga raduje večernji program.

11.06.2022., Zagreb - Samobor, Vugrinscak. Jubilarna 40. Vecernjakova biciklijada. Franjo Tenodi jedan je od najstarijih sudionika biciklijade. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

– Kad sam bio mlad, obožavao sam čagati i biciklijade pamtim i po čagama.Tada smo plesali uz Koralje, a sada ću uživati uz Prljavce – ispričao je Tenodi.

Na biciklijadu će, kažu, doći i iduće godine jer im je drago da i sami, sve ove godine sudjeluju u jednoj pozitivnoj priči koja promovira biciklizam kao najzdraviji oblik transporta. 

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
zagabria8
18:59 12.06.2022.

Bravo za pozitivan duh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije