Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlast gradonačelniku

Princu Fašniku brzo suđeno i presuđeno

fašnik (1)
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/17
13.02.2013.
u 08:42

Vlast je opet vraćena u ruke samoborskog gradonačelnika. Nagradu za najbolju pojedninačnu masku, među njih 15 koji su se našli u Samoboru prethodnih dana, dobila je Staška Skopljem, voditeljica Fašničke TV.

Iako se i ove godine trudio obraniti Princa Fašnika, Fiškalu to nije pošlo za rukom niti 187. put. Fašniku nisu odobrili ‘sudačku nadoknadu’ i produljili karneval za još dva tjedna, već ga je, nakon osude, fašnička straža odvela na galge i zapalila, a vlast je ponovno preuzeo aktualni gradonačelnik Krešo Beljak.

Neizbježni Sulejman

Tradicionalnim paljenjem lutke princa Samoborci osiguravaju narednu godinu od negativnih utjecaja, a da se tog običaja i drže, pokazalo je na tisuće okupljenih na glavnom trgu, dok su najubuđenije i neumorne bile male maškare.

- Nije nam hladno. Svake godine čekamo završni vatromet koji priređuju naši Samoborci iz Mirnovca - kazala je djevojčica maskirana u vilu, dok je gledala nebo na kojemu su eksplodirale nijanse boja.

U natjecanju za najbolju masku neizbježna je bila tema Sulejmana Veličanstvenog, pa su neke od najboljih otišle upravo takvim likovima. Nagradu za najbolje fašnički uređeni ugostiteljski objekt, gdje je dva tjedna svo osoblje goste posluživalo obučeni u žene iz harema ili age, dobila je Samoborska pivnica.

Jole do kasno u noć

Nagradu za najbolju pojedninačnu masku, među njih 15 koji su se našli u Samoboru prethodnih dana, dobila je Staška Skopljem, voditeljica Fašničke TV, a u kategoriji skupne maske nagrada je otišla obitelji iz Zagreba koja se obukla u Prstenovu družinu. Najbolje maske birale su se i među grupama osnovnih i srednjih škola, mjesnim odborima, a publiku je na Trgu Fašničke republike tokom večeri zabavljao sastav Gumbelium, dok je u šatoru u blizini pozornicom vladao Jole do kasno u noć.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije