Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispred zagrebačkog SC-a

Prijatelji životinja potpisuju peticiju za veganska jela u menzama

Zagreb: Priprema veganskih jela
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/3
13.05.2022.
u 11:30

Zbog velikog interesa akcija će biti ponovljena 18. svibnja, odnosno sljedeće srijede.

I studenti vegani zaslužuju normalnu prehranu u menzama, apeliraju aktivisti iz udruge Prijatelji životinja. Postavili su ispred Studentskog centra na Savskoj štand na kojemu su prikupljali potpise za uvođenje veganskih obroka u javne institucije, a mogla su se tu i kušati jela bez namirnica životinjskoga podrijetla .Zbog velikog interesa akcija će biti ponovljena 18. svibnja, odnosno sljedeće srijede.

– Početkom 2021. godine osnovano je povjerenstvo koje bi radilo na novom pravilniku o studentskoj prehrani, no cijeli postupak privremeno je odgođen. Prijatelji životinja poslali su Studentskom centru i nadležnom ministarstvu savjete za kuhare, recepte i druge korisne materijale, uz molbu da i njih i studente vegane uključe u planiranje i izradu novih menija – poručuju iz udruge. Napominju i da su studenti vegani često zbog nikakva izbora u menzama osuđeni na snalaženje na prehranu izvan studentskih restorana.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije