Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ZaČin ljubavi'

Posjetite Cvjetni trg: Za svaku donaciju La Verna začinsku biljku dostavlja palijativnom bolesniku

Foto: La Verna
1/3
07.10.2021.
u 14:46

Na taj način će donator razveseliti bolesnika, a ujedno podržati daljnji rad udruge.

S terminalnim bolesnicima nerijetko na posteljama u agoniji čekaju završetak njihova života, a nakon toga su i rame za plakanje njihovim neutješnim obiteljima. Opis posla članova, odnosno volontera, udruge La Verna, dakako, je vrlo težak, izazovan i iscrpljujuć, ali i, kako sami kažu, zvanje je to koje ispunjava i obogaćuje čovjeka. Kroz njihov dugogodišnji dobrotvorni rad žele podići svijest o palijativnoj skrbi, točnije cjelovitoj brizi za osobu čija bolest više ne reagira na kurativno liječenje, i njenoj važnosti. Jedan od načina je upravo akcija "ZaČin ljubavi" koju su pokrenuli lani, a u sklopu nje će se, prigodno, na Cvjetnom trgu u subotu od 10 do 14 sati održati mini sajam začinskog bilja u povodu Svjetskog dana hospicija i palijativne skrbi.

U zamjenu za donaciju, odabrano bilje će volonteri udruge dostaviti korisnicima kojima pomažu ili bolesniku kojeg donator osobno poznaje. Na taj način će donator razveseliti bolesnika, a ujedno podržati daljnji rad udruge.

- Volonteri su začin palijative, a palijativa je začin društva krilatica je kojom se vodimo u ovoj akciji. Od ovog mjeseca će „ZaČin ljubavi“ dobiti i svoje ambasadore. U narednih godinu dana, svakog mjeseca će ga podržati i promovirati jedan od poznatih hrvatskih gastro blogera ili blogerica. Njima su za kreiranje najboljih jela potrebni dobri začini. Baš kao što su za kreiranje boljeg društva, posebno u segmentu palijativne skrbi, potrebni dobri ljudi – volonteri koji pružaju podršku onima kojima je potrebna palijativna skrb. Prvi ambasador akcije, „Ružmarin La Verne“, bit će poznati urednik, novinar, bloger i čovjek velikog srca Domagoj Jakopović Ribafish - kažu iz udruge.

Foto: La Verna

La Verna u srce grada u subotu  poziva i najmlađe Zagrepčane. Za njih će organizirati likovnu radionicu za djecu pod vodstvom umjetnice Smiljane Čoh iz „Mirabilia Ateliera“.

- Bit će to prilika da udruga predstavi nove radionice pod nazivom „Evo 5“ koje su namijenjene djeci iz obitelji palijativnih bolesnika. „Neka nitko ne bude izostavljen“, krilatica je ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana hospicija i palijativne skrbi te ovaj novi segment rada, kojim će se La Vernin rad usmjeriti i na djecu, jest najbolji način da se ta važna misao provede u djelo - zaključuju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije