Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulična moda

Od danas na Cvjetnom trgu pogledajte izložbu "Under Construction"

Foto: Ana i Slavica Josipović
1/3
14.06.2021.
u 13:30

Foto izložba "Under Construction" novi je projekt autorica i urednica modnog portala Style Zagreb i street style fotografkinja, Ane i Slavice Josipović. Izložba se otvara danas i ostaje na Cvjetnom trgu sve do kraja mjeseca.

Foto izložba ”Under Construction - ulična moda pod zagrebačkim skelama” je naizgled susret kontrasta. S jedne strane su stilizirani prolaznici na ulicama centra Zagreba, dok su u pozadini detalji robusnih građevinskih konstrukcija koje su privremeno promijenile izgled metropole, a iako su neprivlačne i ometaju vizuru, zanimljive su kao fotografska kulisa i daju estetiku metropole koja se razvija. Izložba se otvara danas i ostaje na Cvjetnom trgu sve do kraja mjeseca, a od sutra izložbu možete pogledati i u Arena centru, također do kraja mjeseca.

-Dotjeranost građana Zagreba svojevrsna je demonstracija bunta, simbol snage duha, ali i odraz vremena u kojem živimo. Izgledati najbolje kada je najteže je, kroz modu, prkosno odolijevanje životnim izazovima s kojima se svakodnevno susrećemo, ističu autorice, jer dotjerivanjem pokazujemo koliko nam je stalo, sređujemo se kao da idemo na spoj, a ovo je svojevrstan spoj s ranjenim Zagrebom.

Glavni akteri čije će slike biti prikazane na izložbi su osobe zanimljivog stilskog izražaja u dobi od 3 do 93 godine, od javnosti nepoznatih osoba do modne ikone Đurđe Tedeschi, a svi su pozirali u svojim omiljenim kombinacija.

-Kroz street style fotografiju bilježimo trenutke izazovnog vremena kroz koje prolazimo, ali i ljepotu svakodnevnog života, a poruka ovog projekta možda je najbliže opisana riječima na tetovaži koju će posjetitelji izložbe moći pročitati na ruci Ane Sasso, jedne od osoba čija je fotografija zabilježena u projektu, zaključuju Ana i Slavica.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije