Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privilegije

Planiraju oko 70 tisuća kuna više za restorane i domjenke

Domjenak
Zeljko Lukunic/PIXSELL
17.04.2013.
u 12:00

Troškovi Grada i Skupštine u 2013. pokazuju da su si povećali privilegije. Iz gradskih ureda pravdali su troškove kao neophodan izdatak za strane goste

Večernjakov jučerašnji tekst o bogatim jelovnicima Gradske skupštine izazvao je lavinu komentara pogođenih političara, ali i Zagrepčana. Ogorčeni građani bez posla ili s niskim primanjima, a velikim troškovima nisu štedjeli povlaštene političare.

Može se i bez tog novca

– Da njihov politički angažman pokazuje rezultate, i troškovi bi bili opravdani, ovako se samo bore za svoje beneficije. Neka se bar vidi kako troše – komentirao je Zlatan Lokmer. Zastupnici u Gradskoj skupštini nisu pak sretni zbog objave jelovnika jer smatraju da ih se samo željelo ocrniti.

– Ovaj saziv smanjio je troškove čak tri puta, a ove godine smanjili smo stavku za još 50 tisuća kuna – komentirao je jedan od zastupnika. No ta štednja nije se bitnije odrazila na ukupnim troškovima Gradske uprave i Skupštine koji su u usporedbi s prošlom godinom oko 70 tisuća kuna veći. U 2012. tako je za restorane, cateringe i domjenke potrošeno 1,467 milijuna kuna, a ove se predviđa ukupno 1,539 milijuna kuna. Pojedinačno je 2012. godine najrastrošniji bio Ured gradonačelnika. Ondje se za restorane potrošilo 266 tisuća kuna te za protokolarnu konzumaciju hrane i pića još 301 tisuća. Odmah uz njega nalazi se Skupština gdje se na bogate jelovnike potrošilo 350 tisuća kuna te još 200 tisuća kuna za pića i brze zalogaje. Još 70 tisuća potrošili su po restoranima. Nije se štedjelo ni u Uredu za strategijsko planiranje gdje se po 150 tisuća kuna ostavilo u restoranima i na domjencima.

– Tim novcem ne kupujemo si ja i moji suradnici svakodnevno ručak, već se podmiruju troškovi brojnih delegacija iz inozemstva s kojima moramo surađivati – kazala je pročelnica Jadranka Veselić Bruvo.

Štedljiv Ostojić

Tijekom 2012. svi uredi, uključujući i Skupštinu, potrošili su na catering ukupno 793 tisuća kuna, 262 tisuće na razna pića i male zalogaje te 412 tisuća po restoranima. Ove je godine plan potrošiti 824 tisuće na catering, 286 na pića i zalogaje te još 429 tisuća na jela u restoranima.

– Treba provjeriti na što se novac troši. Pola milijuna izgleda kao respektabilna cifra – komentirao je SDP-ov Rajko Ostojić potrošnju Skupštine. Dodao je da je u njegovu ministarstvu u godinu dana u tu svrhu osigurano 65 tisuća, a potrošeno svega oko 25.

>>Bakanalije u Zagrebačkoj skupštini – čime se sve časte

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije