Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraljevski u Zagrebu

Bakanalije u Zagrebačkoj skupštini – čime se sve časte

\'jastog_nnn_unu_290910\'
Foto: Arhiva VL
1/8
16.04.2013.
u 08:35

Na obroke u stankama sjednica Skupštine i tijekom svečanosti potrošit će pola milijuna kuna

Mediteranski bakalar, prhke barčice punjene guščjom paštetom i brusnicama, istarski fuži s tartufom, janjetina ispod peke ili tunjevina u limunu, samo je dio bogate ponude koji će se naći na stolu Gradske skupštine tijekom njezina rada i zasjedanja u 2013. godini. Vrijednost bogatih 2080 menija, za koje se traži najpovoljniji dobavljač, Zagrepčane će stajati otprilike 300 tisuća kuna. Uz konkretnu hranu, Skupština će potrošiti i 200 tisuća kuna za brzu hranu i pića među kojima je i 100 boca pjenušca Favory te sto butelja bijelog pinota i Zlatan plavca.

Moraju nešto jesti

Iz Gradske skupštine kazali su kako ta jela neće objedovati samo zastupnici. Tu je uključena cjelogodišnja nabava hrane i pića za različite manifestacije.

– Hladno-topli buffet meniji naručuju se za obroke u pauzi sjednica za zastupnike i sve sudionike na sjednicama. Hrana se naručuje i za svečanu sjednicu za Dan grada Zagreba i dodjelu Nagrada Zagrepčanka godine i Luka Ritz – objasnio je Dejan Subotić, tajnik Skupštine. Dodao je kako se organiziraju i ručkovi te večere uglavnom za goste Gradske skupštine pri međugradskoj i međunarodnoj suradnji, a da se osvježenja koriste pri sponzorstvu tijekom izložbi ili koncerata. Domjenci se organiziraju i za posebne prigode kao što je konstituirajuća sjednica, proglašenja počasnim građaninom grada Zagreba i slično. Subotić je istaknuo kako je ove godine iznos za razliku od 2012. godine smanjen za 50 tisuća kuna te da je u ovom mandatu znatno racionaliziran novac u odnosu na prošli mandat Gradske skupštine. Isto je potvrdila i potpredsjednica Skupštine Tatjana Holjevac istaknuvši da su troškovi u prošlom sazivu bili još i veći, no da je mnoge povlastice skresao njezin bivši predsjednik Boris Šprem.

– Prije smo mogli na račun Skupštine počastiti svoje goste pićem i kavom, no to je ukinuto pa ja svojim gostima kuham kavu u uredu – kazala je T. Holjevac. Dodala je kako je normalno da zastupnici u 12 sati rada imaju osiguran obrok, a da uz njih ručaju i svi ostali koji sudjeluju u radu Skupštine. Napomenula je kako bi novi saziv Skupštine mogao uvesti, po uzoru na europske gradove, participaciju zastupnika u cijeni hrane i pića. 

Pogodbe s više tvrtki

Zastupnik Josip Kregar kazao je kako ne vidi razlog zašto se sjednica mora završiti u istom danu.

– Mi nemamo putnih troškova i sjednica bi se bez dodatnih troškova mogla održati u dva dana pa bi se ručak mogao izbaciti – kazao je Kregar. Dodao je da ponuda ipak nije luksuzna nego raznolika. Tijekom 2012. godine ugovor vrijedan 550 tisuća kuna dobila je tvrtka Adris Gastro koja je u Skupštinu redovito isporučivala naručene delicije. Tvrtka Adris Gastro dio je Adris Grupe, a osim za Skupštinu, catering usluge pogodili su i sa Zagrebačkim holdingom te mnogim drugim velikim tvrtkama.

>>Za svaki dolazak na sjednicu plati im se 1300 kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije