Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Parkiranje od danas plaćajte i kupnjom karte na kioscima

Prednost kupnje karte na kiosku je da ne treba imati sitne kovanice ni novac na mobitelu
31. srpnja 2014. u 09:00 1 komentara 1338 prikaza
karta
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Karte za parking od danas se u Zagrebu ponovno mogu kupiti na kiosku. Za razliku od nekadašnjih karata koje je trebalo ispuniti i staviti ispod vjetrobranskog stakla, nove karte neće trebati ostavljati u automobilu jer će se obavijest slati elektroničkim putem.

– Ovime nadopunjujemo mogućnost kupnje parkirališnih karata na automatima ili slanjem SMS poruke kazao je Robertino Ojdenić iz Zagrebparkinga.

Pojasnio je kako će građani kartu na ovaj način moći kupiti na više od 200 prodajnih mjesta kioska Tiska i 150 kioska iNovina. Korisnici će na kiosku moći kupiti i polusatnu, satnu i višesatnu kartu za sve zone, dnevnu kartu, komercijalne karte za tjedan, mjesec ili godinu dana, kao i platiti dnevnu kartu odnosno kaznu.

Zagrebparking | Autor : Petar Glebov/PIXSELL Foto: Petar Glebov/PIXSELL

- Elektronska parkirna karta je nova usluga iz Zagrebparkinga koji inače konstantno radi na inovacijama, a posebno će dobro doći strancima i onima koji imaju mobitele na bonove - kazala je Ana Preost, direktorica tvrtke.

Kako funkcionira kupnja preko kioska želio se uvjeriti i sam gradonačelnik Milan Bandić pa je kupio jednu parkirnu kartu. - Ja sam pokusni kunić, a građane pozivam da se koriste bilo kojom od tri opcije za plaćžanje parkinga, onom koja im najviše odgovara - istaknuo je Bandić.

karta | Autor : Petar Glebov/PIXSELL Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Iz Tiska su kazali kako ovime dokazuju da su tvrtka koja osluškuje potrebe kupaca ali i prati moderne trendove. - Vjerujemo da će Zagrepčani prihvatiti ovu novu uslugu jer će sada brže i jednostavnije moći kupiti parkirnu kartu - kazao je Jurica Jurić, direktor sektora razvoja i marketinga Tiska.

Nemate sitno ili ne šaljete SMS? Po parkirne karte opet na kiosk

podmukla bolest
HRT-ova voditeljica iznenada završila na hitnoj pa upozorila na veliki problem: 'Ne ignorirajte simptome'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • Ivan Brnčić:

    ovaj mali kiosk pretvaraju u šoping centar - ZET, Pšota,ZGparking, banka, otkup papira, kava za van, ulaznice, kopiranje, foto-studio..sam kaj zaboravil? a prodavačice imaju istu plaću kao što su pred 5 godina prodavale samo novine, hladne sokove i duhanske proizvode..strašno ... prikaži još!o kaj delaju tim ljudima..