Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Odlična zabava za velike i male – Family Day u zagrebačkom parku Zrinjevac u subotu, 19. rujna

Koncerti, zabavno-plesni program, dječje predstave, edukativne radionice, sportske aktivnosti za velike i male – sve to očekuje Zagrepčane u zelenom srcu metropole, parku Zrinjevac, u subotu 19. rujna, na Family Dayu u sklopu Europskog tjedna mobilnosti. Dođite i vi!
16. rujna 2020. u 15:23 55 prikaza
Family Day
Foto: Roditelji.hr arhiva
Pogledajte galeriju 1/11

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine od 16. do 22. rujna. U sklopu ove europske inicijative koja potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava te ih motivira na vježbanje i kretanje, održat će se ove godine po prvi puta i Family Day – čiji je cilj povezati obitelj te im pružiti ideje i savjete, kao i motivaciju za što kvalitetnije druženje u prirodi. Jer, super je kretati se, baviti se sportom i živjeti zdravo, imati odgovornost prema vlastitom tijelu, dobrom zdravlju i pravilnoj prehrani, kao i brinuti se o planeti Zemlji. Na Zrinjevcu vas, osim edukativnog programa posvećenog ekologiji, očekuje i bogat zabavni sadržaj uz nastup dječjih zborova kao i plesni program i predstave za djecu.

Family Day | Autor : Roditelji.hr arhiva Foto: Roditelji.hr arhiva

Grad Zagreb je od 2001. uključen u obilježavanje Dana bez automobila, a  devetnaestu godinu za redom organizira sedmodnevni program aktivnosti, kao zlatni sudionik koji zadovoljava sve kriterije Europskog tjedna mobilnosti. Zagreb je 2008. i 2011. uvršten među finaliste, dok je 2012. godine osvojio prvo mjesto i prestižnu nagradu Mobility Award 2012.

Mobilnost s nultim emisijama za sve – slogan ovogodišnjeg Tjedna mobilnosti

Pod sloganom ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti Mobilnost s nultim emisijama za sve (Zero-emission mobility for all) čiji je cilj ugljično-neutralni kontinent do 2050. godine, predstavljen u Europskom zelenom planu, želi se istaknuti važnost prijevoza s nultim emisijama i promicanje uključivog pristupa koji obuhvaća sve građane.

Family Day | Autor : Roditelji.hr arhiva Foto: Roditelji.hr arhiva

Dođite s djecom i prijateljima na Family Day i uživajte u bogatom sadržaju - koncertima, plesnom programu i dječjim predstavama, zabavne-edukativnim radionicama te sportskim aktivnostima, u zagrebačkom parku Zrinjevac, 19. rujna od 10 do 14 sati!

Koordinator programskih aktivnosti Europskog tjedna mobilnosti je Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, a organizatori Family Day-a su Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša te portal Roditelji.hr. Napominjemo kako će se na događanju poštivati sve sigurnosne mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite. Vidimo se u subotu!

Family Day | Autor : Roditelji.hr arhiva Foto: Roditelji.hr arhiva

UPLETEN U AFERU JANAF
Tko je zapravo gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić?
Kristijan Krezić, Greenbird Medical
INTERVJU
Upoznajte Kristijana, čovjeka koji u Koprivnici uvodi revoluciju na području hrane i zdravlja, a projekti mu vrijede 200 milijuna eura